Предложеният от ИТН за министър на финансите Пламен Данаилов заяви,

...
Предложеният от ИТН за министър на финансите Пламен Данаилов заяви,
Коментари Харесай

ИТН ще правят ревизия на актуализацията на бюджета


Предложеният от Има Такъв Народ за министър на финансите Пламен Данаилов съобщи, че има желание да направи проверка на квалифицираната от служебния кабинет актуализация на бюджета. По думите му няма по какъв начин да се случи актуализацията на пенсиите, както е разчетено сега.

Начинът, по който е показана актуализацията на пенсиите, е мъчно да се стигне до погашение на цялостния размер на пенсиите. Над 400 000 души би трябвало да получат добавки, с цел да ги приближи до прага на линията на бедността. Това ще отнеме доста месеци и ще породи обществено напрежение у хората, които ще ги получат със забавяне. Трябва да има програмно бюджетиране. Задачите би трябвало да са обвързани с ясни критерии за целия интервал на финансиране, е тезата на Данаилов, който гостува в ефира на Българска национална телевизия.

Приоритетите, които бяха оповестени са съгласувани на срещите, извършени с трите парламентарни групи. На тези срещи достигнахме до това, че имахме съществено припокриване на нещата, които ние и сътрудниците желаят да осъществим, сподели той в отговор на въпрос за какво още няма декларирана поддръжка от нито от партиите, с които договарят.

Различията са в нюансите и те ще бъдат изглаждани в следващ стадий на диалог в парламентарните комисии, които скоро ще бъдат образувани, добави Данаилов. Нашата стратегия е ясна. Още в предходните избори тя беше показана, върху нея сме работили в последните 3 години, сподели номинираният за министър. Това е програмата, с която се явихме пред жителите и спечелихме доверието им и сме първа политическа мощ, счита той.

Актуализацията на бюджета не беше съгласувана, в това число и фискалният съвет, който е непрекъснат орган в Народното събрание, е с изключително мнение. Имаше пропуски. Българските пенсионери би трябвало да получат почтени пенсии, а всички работещи почтени заплати за труда, който поставят. Ще създадем проверка на актуализацията на бюджета, акцентира Данаилов.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР