Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ

...
Незаконни партита и неправомерно отваряне на заведения установиха тази нощ
Коментари Харесай

Глобяват гости и ресторантьори за незаконни партита в Пловдив


Незаконни празненства и непозволено отваряне на заведения откриха тази нощ контролните органи в Пловдив. След сигнал на жители и направена инспекция в рибен ресторант в регион " Тракия " е установено огромно тържество с над 50 души и с присъединяване на прочут фолк реализатор, заяви БНР.

Всички участници в празненства и притежателите на заведенията ще бъдат санкционирани, заяви регионалният шеф и ръководител на Областния спешен щаб Дани Каназирева:

" Изключително безконтролно държание. Ще настояваме за съществени наказания. Не може, когато цялата страна се пробва да овладее последствията от епидемията, когато два месеца има затворени бизнеси и чакаме разхлабването на ограниченията, сходни случаи да подлагат под риск постигнатото. Наистина е тъпо по какъв начин доста бързо се не помни обстановката от ноември месец с препълнените лечебни заведения и десетките тежки и съдбовни случаи дневно ", разяснява Каназирева.

Тя заяви, че са глобени 55 физически лица по Закона за здравето, като глобата ще е в размер от 300 до 1000 лв.. Съставени са 4 акта за тютюнопушене, а на 13 души от присъстващите е наложена глоба за неносене на персонални документи. На юридическото лице са формирани два акта по Закона за здравето, единият на стойност сред 3-5 хиляди лв., а вторият с оптимален размер - 2 хиляди лв..

В късните нощни часове са формирани актове за неспазване на противоепидемичните ограничения на 13 души и в друго заведение в града, в което също е имало нелегално празненство.

Проверките не престават с присъединяване на чиновници на Инспекцията по труда, Агенцията по храните и Пожарната.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР