Кметът на село Белгун, община Каварна, твърди, че е бит

...
Кметът на село Белгун, община Каварна, твърди, че е бит
Коментари Харесай

Селски кмет пребит след изборите заради нисък резултат на ГЕРБ


Кметът на село Белгун, община Каварна, твърди, че е обичай в изборната нощ от деятели на ГЕРБ поради ниския резултат на партията.

Окръжната прокуратура в Добрич проверява случай на побой над кмета Благомир Станев. От ОД на Министерство на вътрешните работи правят инспекция след подадена тъжба от пострадалия и още пет лица. В жалбата е посочено, че на 5 април, към 4 часа сутринта в офиса на Политическа партия ГЕРБ в Каварна кметът на селото Благомир Станев е бил пребит в наличието на ръководителя на Общинския съвет в морския град Йордан Стоянов. Според подадените от него сведения в нападението присъединяване е взел като подбудител и ръководителят на Общинския съвет, прецизира БНР.

Благомир Станев е кмет на село Белгун, община Каварна, повдигнат от обединението ГЕРБ/СДС и определен на локалните избори през 2019-а година. В ранните часове на 5 април, директно след парламентарните избори, той е разсънен от двама души в дома му, които му споделят да отиде с тях в офиса на ГЕРБ в Каварна, с цел да отпразнуват успеха.

Поканиха ме да седна на един от диваните и започнаха незабавно да ме удрят поради резултатите, споделя Станев. Към него имало нападки, че като повдигнат и подсилен от ГЕРБ не е направлявал вота, а резултатите са незадоволителни. Той насочи и лични обвинявания, като уточни, кой е подстрекавал насилието над него и кой е причинителят. Станев изясни също, че е бил заставен да подаде заявление за овакантяване на партията.

Първоначално Благомир Станев взема решение да си замълчи за случая, само че след това схваща, че освен той е бил тероризиран в изборната нощ и това го подтиква да работи. Подава тъжба до Окръжната прокуратура в Добрич, откъдето е назначена инспекция по случая.

В ранните часове на 5 април позвъняване от ръководителя на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов получава и някогашният кмет и сегашен общински консултант Нина Ставрева. По думите ѝ ѝ е било предложено да мине в редиците на ГЕРБ, с цел да се прекратят делата против нея.

Позвъняване е имало в същата нощ и на различен от общинските съветници в Каварна Красимир Кръстев, който обаче не подвига поради късния час.

Председателят на Общинския съвет в Каварна Йордан Стоянов отхвърли да е осъществявано принуждение над Благомир Станев.

Той не отхвърли изказванието, че е бил в офиса на ГЕРБ, като сподели, че наличието му в централата е напълно разумно в нощта на изборите, когато се посрещат резултатите и покровителите. Съвсем обикновено е да бъда там, наред с редица сътрудници, сподели Стоянов и съобщи, че не желае да разяснява обвиняванията, до момента в който не завърши следствието по случая.

Към жалбата на Благомир Станев е показано и здравно удостоверение, в което са разказани редицата му пострадвания.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР