Италианското правителство съобщи, че отлага за есента планираните за лятото

...
Италианското правителство съобщи, че отлага за есента планираните за лятото
Коментари Харесай

Италия отлага местните избори заради пандемията


Италианското държавно управление заяви, че отсрочва за есента плануваните за лятото локални избори, в това число за кметове на огромните градове, поради продължаващата зараза от Covid-19. Някои от най-големите градове като столицата Рим, Милано, Неапол, Торино и Болоня се готвеха за кметски избори през юни, само че управляващите се безпокоят, че утежняването на здравната обстановка може да заплаши гладкото протичане на предизборната акция, предава АП, представена от БНР.

Поради това изборите се отсрочват за неопределена към този момент дата в интервала сред 15 септември и 15 октомври, заяви канцеларията на премиера Марио Драги след заседание на държавното управление.

Регионалните избори в южната област Калабрия, планувани за април, както и други локални избори, също се отсрочват.

Италия е тежко наранена от Covid епидемията. В страната са регистрирани близо 99 000 смъртни случая, свързани с вируса, и към 3 милиона инфектирани, което прави една пета от популацията.

Очаква се през идващите дни управляващите да втвърдят рестрикциите, опасявайки се от нов епидемиологичен гърмеж вследствие на разпространението на нови разновидности на ковид.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР