Назначиха за негов председател Багдад АмреевРъководителите на Организацията на тюркските

...
Назначиха за негов председател Багдад АмреевРъководителите на Организацията на тюркските
Коментари Харесай

Учредиха Тюркски инвестиционен фонд

Назначиха за негов ръководител Багдад Амреев

Ръководителите на Организацията на тюркските страни (ОТД) публично учредиха Тюркски капиталов фонд и назначиха за негов ръководител Багдад Амреев, досегашния общоприет секретар на организацията, оповестява " Дейли сабах ", представен от Българска телеграфна агенция.

Решението е било подписано на Деветата среща на върха на ОТД в Самарканд, Узбекистан, в петък.

" Тюркският капиталов фонд ще бъде първата и съществена взаимна финансова институция, основана от тюркските страни, и има за цел да активизира икономическия капацитет на страните членки на Организацията на тюркските страни за подсилване на комерсиалното и икономическото съдействие сред тях и за реализиране на взаимни планове ", се показва в изказването.

Фондът " ще поддържа главно дребния и междинния бизнес, като му дава финансиране посредством активите на фонда, както и посредством други способени финансови институции ".

Фондът има за цел да подкрепя областите на селското стопанство, логистиката и превоза, енергийната успеваемост, възобновимите и различните енергийни източници, промишлените планове в региона на производството, осведомителните и информационните технологии, туризма, инфраструктурните планове, плановете за публично-частно партньорство, човешкото развиване, креативните промишлености и схемите за естествена и градска среда.

Междувременно Кубаничбек Омуралиев, дипломат на Киргизстан в Турция, беше назначен за нов общоприет секретар на организацията. В понеделник в централата в Истанбул ще се състои гала по предаването на поста.

ОТД е организация, която има за цел разширение на съдействието сред тюркоезичните страни в региона на политиката, стопанската система, науката, образованието, превоза и туризма.

В нея членуват Азербайджан, Казахстан, Киргизстан, Турция и Узбекистан. Унгария, Туркменистан и така наречен Севернокипърска турска република (СКТР) имат статут на наблюдаващи, показва " Дейли сабах ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР