Назначени са директори на трите национални парка Рила, Пирин и

...
Назначени са директори на трите национални парка Рила, Пирин и
Коментари Харесай

Назначиха директори на трите национални парка след конкурс

Назначени са шефове на трите национални парка Рила, Пирин и Централен Балкан след извършен конкурс, оповестиха от пресцентъра на Министерство на околната среда и водите.

В Дирекция „ Национален парк Рила “ (ДНП “Рила ”) е назначен Красимир Андонов, който постъпва на работа в ДНП “Рила ” още през 2002 година и е заемал разнообразни експертни длъжности, като през 2010 г.-2013 година и 2015-2022 година е бил шеф на ДНП “Рила ”. Завършил е магистратура в ПУ „ Паисий Хилендарски “, със компетентност „ Биология и химия “.

В Дирекция “Национален парк Централен Балкан “ (ДНП ЦБ) на поста остава Николай Гоцков, претендент, който досега извършва длъжността до осъществяване на конкурс. Той е работил в органите на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, общинските администрации на Казанлък и Павел баня. Завършил е „ Право “ в СУ “Св. Климент Охридски ” и „ Охрана на публичния ред и обезпечаване на безвредно придвижване по пътищата “ в Академията на Министерство на вътрешните работи.

В Дирекция „ Национален парк Пирин “ (ДНП Пирин) за шеф е назначен Росен Баненски, който също е дълготраен чиновник на парка. От 1995 година той е заемал разнообразни експертни длъжности, като през 2013 г.-2022 година е шеф на ДНП “Пирин ”. Баненски е приключил ВТУ „ Св. Св. Кирил и Методий “, В. Търново, бакалавър със компетентност „ Стопанско ръководство “, магистър със компетентност „ Туризъм “.

Представените и предпазени пред комисията концепции на спечелилите състезанието претенденти, дават отговор в най-висока степен на политиката по запазване на предпазени територии. Предвид опитът си като ръководители, в представянето си и тримата претенденти слагат главен акцент върху проблеми свързани с организацията и структурата в националните паркове. Те дават съответни оферти за оптимизация и възстановяване на ръководството и контрола.

По време на интервютата са посочили задълбочени знания и експертиза, учредителен опит и лидерски качества, основни за осъществяване на служебните им отговорности ”, се споделя в претекстовете на Министерство на околната среда и водите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР