Назначена е незабавна проверка на Районната прокуратура в Бургас заради

...
Назначена е незабавна проверка на Районната прокуратура в Бургас заради
Коментари Харесай

Проверяват прокурор, отказал проверка за разлепени плакати с Хитлер

Назначена е незабавна инспекция на Районната прокуратура в Бургас поради отвод на осъществяване на наказателно произвеждане във връзка разлепени плакати с нацистки знаци в града, оповестиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура.

Преписката по случая е формирана във връзка постъпил сигнал от Община Бургас, за това, че в града има залепени цветни плакати с лика на " Хитлер " и свастики.

Плакатите са били разлепени в чест на рождения ден на Хитлер - 21 април 2019 година, тъкмо пред входа на Съдебната палата на пешеходна зона, която е известна за разходки на жителите на Бургас. След подаден сигнал към Министерство на вътрешните работи, полицията е открила причинителите на действието - трима мъже на възраст сред 17 и 44 години, придружавани от 17 годишно момиче. Цялата кореспонденция от дознанието и предварителната инспекция е била изпратена в Районна прокуратура Бургас с мнение за формиране на досъдебно произвеждане против лицата.

Наблюдаващият прокурор при Районната прокуратура в Бургас е отказал провеждането на наказателно произвеждане и е разпоредил налагане на административни санкции на трима мъже по реда на Указа за битка с дребното безчинство.

От Центъра за еврейско-българско съдействие " Алеф " показаха отвращение, че с отхвърли да проверява случая на процедура от прокуратурата дават " зелена светлина " за бъдещи сходни прояви и мълчешком насърчават разпространителите на извънредно рисковата нацистка идеология.

От районната прокуратура публично са декларирали за " Алеф " че отхвърлят да образуват досъдебно произвеждане и разлепването на плакатите с нацистка агитация е квалифицирано като " дребно безчинство ". Районна прокуратура са отказали да дават каквато и да било спомагателна информация за претекстовете на това разпореждане, както и името на прокурора, който го е издал.

По-късно през същия ден от Апелативна прокуратура Бургас са алармирали Окръжната за осъществяване на незабавна служебна инспекция за отхвърли за осъществяване на наказателно произвеждане.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР