Назначаването на известната със заплахи спрямо журналисти Бетина Жотева за

...
Назначаването на известната със заплахи спрямо журналисти Бетина Жотева за
Коментари Харесай

Илиян Василев: Бетина Жотева се изяви като говорител на Пеевски. Ще дават на прокуратурата критиците на властта

Назначаването на известната със закани по отношение на публицисти Бетина Жотева за началник на Съвет за електронни медии взриви общественото пространство в България. Коментарите не стихват след откритото й желание да наложи цензура в интернет. ГЕРБ готвят се закон за цензура в интернет, който планува с изключение на санкции, само че и затвор за писане.

Ето какво написа Илиян Василев, някогашен дипломат на България в Русия: 

" Бетина Жотева беше назначена от Росен Плевнелиев, преди този момент беше пиар на Захариева и представител на Външно и се правеше на дясна, протестърка и така нататък Всеки има право на всичко. Но изявата и през вчерашния ден я дефинира като представител на Пеевски и предвестител на нещо доста по съществено, на следващия опит за цензура в обществените мрежи.

Проблемът на Пеевски-Борисов е че техните медии освен затъват в задължения - от Българска национална телевизия до Нова ТВ, само че и са все по-неадекватни с цел да обезпечат медийния комфорт на властта. Скучни, едномерни. Губят въздействие, пада гледаемостта, свиват се рекламните доходи и моделът развлечение плюс " следени " вести /Милен Цветков при Гала!?!/ не работи.

Народът се придвижи всеобщо в обществените мрежи и сериозното мислене е там. Хората образуват мнението си в възходяща степен точно благорение на обществените мрежи. Не инцидентно и там се придвижва цензурата блокират профили във ФБ, в ЮТЮБ и така нататък само че е прекомерно малко и прекомерно късно с цел да се дефинира като надзор.

Сега на изхода от карантината се стремят да пробутат това, което се опитваха няколко пъти и през Вежди Рашидов, като началник на Комисията по просвета, и през патриотите, да дадат определение и право за гонене като " подправена вест " за изразено мнение в обществената мрежа.

Примерно аз настоявам, че един наш министър председател се е срещал с военачалник Решетников, за което има доказателства от ВИПа на летище София до кабинета на съответния министър председател, пък и по-късно. Сега тежестта на доказателството е на този който твърди че аз неистина. С промените, те ще си дефинират кое е фалшив и кое не и аз би трябвало да потвърждавам че не съм камила.
А най-големите подправени вести се генерират от най-високото място и се тиражират точно през подопечните на Съвет за електронни медии медии . Те са публична политика - като се стартира от новината че ковид не е е нищо изключително, че ни чакат всеобщи гробове, публикувани от аналозите на Гешев в здравеопозването, и се мине през ежедневните фейкове че Горанов и Борисов не с знаели за следващата спекулация то ли с Божков, то ли с КТБ, то ли тол системата, или че Гешев борил престъпността, че Пеевски нямал нищо общо с нареждането за прекъсване на излъчването на БНР /там персонално Жотева обезпечи комфорта/, че имало 30 хиляди души за един ден умряли - бисер на Борисов, че България е подала документи за ЕРМ-2 /а това е единствено писмо с въпрос/, че Пеевски нямаше нищо общо с Булгартабак, че Борисов няма нищо общо с горивата и така нататък

В последния ден на изключителното състояние ще се опитат да прокарат легална формулировка на подправена вест тъй че Съвет за електронни медии да има право да управлява обществените мрежи и да подават топки на прокуратурата да се преследват критиците на властта .

Като фейка на Тръмп с дезинфектантите, който се оказаха смъртоносно рисков, формалните фалшив вести са същинската заплаха, тъй като последствията от тях са смъртоносни. С другите хората се научиха по какъв начин да се борят или най-малко са на път.

Действително има доста фалшив - само че той въобще не е редуциран единствено до обществените мрежи. Хората към този момент започнаха да се ориентират и да се пазят, там имаш опция да потърсиш друго мнение /да речеме не вярвате на това което пиша и ще потърсите друго мнение/, самичък избираш кого да следваш, кого да блокираш като източник на погрешна информация или това което вие смятате за погрешна информация и никой не ви търси отговорност. Просто кръга от информация, с излючение на реклами и споносирани известия, е в доста по-голяма степен контролируемо от всеки един от нас, в сравнение с степента в която можеше да контролирате какво да ви дават от екрана.

Това е " правораздаването " в обществените мрежи.

Но няма по какъв начин да блокираш Жотева и по " тяхната " телевизия Нова ТВ.

В обществените мрежи има нещо като групова отговорноста за запазване на мрежата от фейкове за това мнозина разгласяват опровержения, инспекция на обстоятелствата /не че и измежду тях няма фейкове/, само че общо има имунна система. Изобщо тезата, че Нова ТВ като казионна медия е източник на истина, до момента в който нашите профили са източник на фалшив и Бетина Жотева ще дефинира кое е и кое не е е следващата " висота " на Бойкокрацията.

Не подценявайте Бетина и това което се готвят да създадат - би трябвало им медиен надзор преди изборите, тъй като трендовете не са преференциални за Пеевски и Борисов, изключително в подтекста на растящата беднотия, безработица и обезсърчение. "



 

 

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз. Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз. Неспазването на тези правила подкопава устоите и ДНК-то на съюза.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР