Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания,

...
Найджъл Грийн, главен изпълнителен директор на deVere Group, финансово-консултантска компания,
Коментари Харесай

От криза към възможност: Как Биткойн предлага път към финансова стабилност

Найджъл Грийн, основен изпълнителен шеф на deVere Group, финансово-консултантска компания, оценена на $12 милиарда, счита, че вложителите се обръщат към различни форми на вложения, като Биткойн и други криптовалути.

Грийн изясни тази смяна с неотдавнашното решение на държавното управление на Съединени американски щати да се ангажира с количествени облекчения, което накара вложителите да търсят способи да защитят вложенията си.

Той отбелязва, че лимитираното предложение на Биткойн от единствено 21 милиона токена го прави изключително привлекателна алтернатива в сегашния стопански климат.

Неотдавнашният срив на Silicon Valley Bank и Signature Bank катализира покачването на цената на Биткойн, а вложителите търсят други възможности за несъмнено леговище.

Грийн твърди, че продължаващата банкова рецесия съставлява забележителна опасност за финансовата непоклатимост и че Биткойн може да предложи евентуално решение на този проблем.


 


В резултат на това той предвижда, че Федералният запас ще спре нападателната си стратегия за повишение на лихвените проценти – ход, който ще бъде позитивен за Биткойн.

Грийн има вяра, че понижените лихвени проценти ще усилят разноските и вложенията, създавайки по-голямо търсене на BTC, защото вложителите търсят други възможности с капацитет за по-висока възвръщаемост.

Като цяло Грийн вижда неотдавнашната банкова рецесия като историческо събитие, което е подготвило почвата за продължаващия напредък и триумф на Биткойн.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР