Най-значимият политически пасаж от речта на върховния лидер е този,

...
Най-значимият политически пасаж от речта на върховния лидер е този,
Коментари Харесай

Ким Чен Ун плаши с пълното унищожение на Южна Корея и САЩ, ако за...

Най-значимият политически откъс от речта на висшия водач е този, в който той дефинира търсенето на наново обединяване като " неточност ", като по този метод признава, че е позволил неточност сред 2018 и 2019 година, когато е приел възобновяването на разговора с администрацията на тогавашния президент, демократа Мун Дже-ин.

 

" Мисля, че е неточност, която не трябва повече да позволяваме, считайки хората, които считаме за наши най-големи врагове, за някой, с който би трябвало да търсим обединяване и помиряване ", съобщи Ким, заяви " Албениън пост ".

 

След това Пхенян удостовери възобновяването на всички военни интервенции наоколо до границата, спрени след военното съглашение от 2018 година, което беше анулирано от Сеул, след неотдавнашното изстрелване на първия шпионски спътник на КНДР.

 

Според пропагандата, която към този момент не е доказана от южнокорейското и американското разузнаване, първият спътник към този момент е в положение да събира изображения и информация от значимата американска военна база в Гуам, в Тихия океан.

 

Това, което най-сериозно безпокои Южна Корея, е директното присъединяване на Русия. Тайните служби на Сеул настояват, че септемврийската среща на върха сред Ким и Владимир Путин в съветския Далечен Изток, е довела до основен пробив в проекта на Пхенян за спътник. Според известията, Северна Корея е предала на Русия плана и данните от две предходни несполучливи изстрелвания. Москва трябвало да ги проучва и да даде нужните оферти за изстрелването. В подмяна на военна помощ за войната в Украйна.

 

Напрежението сред двете корейски страни доближава кулминационната си точка от десетилетия насам. Влошаване, което стартира напролет на 2020 година, когато Ким взриви междукорейския информационен център в Кесон, на няколко километра от демилитаризираната зона. През 2022 година изстрелванията на балистични ракети от Пхенян се усилиха фрапантно, изключително откакто президентските избори в Южна Корея доведоха на власт консерватора Юн Сук Йол, който има доста по-непримирима позиция по отношение на севернокорейския режим от предшественика си.

 

Войната в Украйна докара до в допълнение напрежение. Опасенията от възходящото доближаване на Ким с Русия накараха Южна Корея да ускори фрапантно военния си съюз със Съединени американски щати. Не единствено, Юн даже се отхвърли от настояванията си за обезщетения от Япония за злоупотреби по време на колониалното ръководство, като избра историческо обединение с Токио след дълга комерсиална и дипломатическа война, напомня БГНЕС.

 

Срещата на върха в Кемп Дейвид през август предходната година с присъединяване на японския министър-председател Фумио Кишида и американския президент Джо Байдън запечата нова епоха на тристранния съюз. Това събитие накара Пхенян да схване дейностите на трите вражески страни, като опасност за националната си сигурност, както и всички взаимни учения, създадени през последните месеци на двустранно и тристранно ниво.

 

Китай, който обичайно постоянно играе ролята на медиатор или във всеки случай на " инспектор " над Северна Корея, има опция да окаже по-голямо въздействие върху Ким. Си Дзинпин също по този начин счита, че възходящото наличие на Съединени американски щати във водите източно от Пекин е опасност, и с цел да посредничи с Пхенян, той прикани Токио и Сеул да не бъдат " направлявани " от Вашингтон.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР