Най-значимите прогнози за декември в крипто сферата се въртят около

...
Най-значимите прогнози за декември в крипто сферата се въртят около
Коментари Харесай

Топ крипто прогнозите за този месец

Най-значимите прогнози за декември в крипто сферата се въртят към Етериум (ETH), Доминацията на Биткойн (Bitcoin Dominance Rate, BTCD) и Synthetix (SNX).

През ноември се наблюдаваше видимо бича наклонност на пазара на криптовалути, а декември наподобява ще продължи в същата посока. В тази публикация може да видите някои от главните прогнози за крипто пазара през този месец.

Synthetix ( SNX )

SNX, относително по-малко прочут алткойн, има капацитета да се трансформира в един от най-печелившите през декември. Това се дължи на пробива му около дълготрайните хоризонтални и диагонални равнища на опозиция.

През юни SNX проби низходяща тренд линия на опозиция, последвана от пробив на 550-дневна хоризонтална зона на опозиция през ноември. Освен това седмичният RSI е на прага да навлезе в зоната на свръхпокупка. Преди това сходни придвижвания са водили до параболични скокове и постигане на най-високата цена за всички времена. Следващата опозиция се намира на $7.30, почти 90% по-висока от актуалната цена.

Въпреки тази оптимистична вероятност за SNX, затваряне под хоризонталната зона от $3.20 може да обезсили пробива, което евентуално да докара до 50% спад към най-близкото равнище на поддръжка от $1.90.

Доминацията на Биткойн

От септември 2022 година насам BTCD е във напредък. През юни 2023 година той проби дългогодишното равнище на опозиция от 48%, което се задържаше в продължение на две години, като от този момент претърпя забележителен напредък.

Освен това седмичният RSI остава в региона на свръхпокупките в продължение на 266 дни, надминавайки предходния си най-дълъг интервал от 133 дни. В исторически проект това предшества местен връх, последван от забележителен спад.

Етериум ( ETH )

Цената на Етериум сподели забележителен растеж от октомври насам. Въпреки това позитивно придвижване, темпът ѝ на повишаване изостава от Биткойн и няколко други алткойна.

При ETH въпреки всичко се следи пробив, защото предишния месец той надвиши съпротивата от $2,000 и я откри като подкрепящо равнище. Продължаващата възходяща траектория допуска, че този пробив е друг от този, на който станахме очевидци през април. Трейдърите постоянно се базират на седмичния показател на относителната мощ (RSI), с цел да оценят пазарната инерция, да разпознават изискванията на свръхпокупка или свръхпродажба и да вземат решения за струпване или продажба на активи.

Показание на RSI над 50 с прогресивен тренд е в интерес на биковете, до момента в който под 50 демонстрира противоположното. RSI се покачва и сега се намира над 50, като преди малко е навлязъл в територията на свръхпокупка. В предходния цикъл придвижването в тази свръхкупена област предшестваше целия скок до историческия връх.

Най-близкото равнище на опозиция в този момент е $3,000, което е почти 40% по-високо от актуалната цена. Ако този цикъл повтори предходния, ETH може да доближи тази граница в границите на този месец.

Въпреки тази бича прогноза за ETH, седмично затваряне под границата от $2,000 може да обезсили тази наклонност, което евентуално да докара до 30% спад към идващото равнище на поддръжка при $1,600.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР