Най-значимата полза от присъствието на съюзнически сили на наша територия

...
Най-значимата полза от присъствието на съюзнически сили на наша територия
Коментари Харесай

Военният министър: Най-значимата полза от НАТО-вски сили у нас е сигурността за гражданите

Най-значимата изгода от наличието на съюзнически сили на наша територия е, че българските жителите могат да се усещат по-сигурни и по-защитени.

Това декларира министърът на защитата Тодор Тагарев в писмен отговор до депутата от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) Мирослав Иванов.

Във връзка с поетите задължения от България като страна хазаин във войсковия регион, който ще бъде определен за бъдещото разполагане на бойната група, се планува да бъдат построени нови здания и уреди, за разполагане на български и съюзни военни формирования. Това дава отговор министърът на въпрос
планува ли се трайно определяне на военни сили на НАТО на територията на област Ямбол
и в частност в базите в с. Безмер и с. Кабиле и надлежно в какви периоди се чака това да се случи.

В сходство с нормативните условия за настаняване, обезпечаване, обслужване, водене на полеви занятия и учения с военнослужещите от състава на българските и съюзните многонационални формирования се възнамерява построяването на битови здания, специфични и спомагателни уреди. Предвижда се създаване на паркова територия за предпазване и обслужване на машини. С тази рационализация ще бъдат обезпечени по-добри условия за образование, подготовка и настаняване на военнослужещите, което от своя страна би спомогнало за повишение на привлекателността на военната специалност измежду младежите, написа в отговора си Тагарев.
Инвестициите в инфраструктурата ще имат позитивен резултат
върху локалната стопанска система, посредством наемането на локални и районни компании в процеса на строителството, поддръжката, снабдяването, както и други обслужващи действието на тези формирования действия. Това ще изиска наемането на повече хора с подобаваща подготовка, откриване на спомагателни работни места и до намаляването на безработицата. Ще се увеличи и паричната маса, която индиректно ще се влива в локалната и районна стопанска система.

По този метод ще бъдат усъвършенствани изискванията за бизнес, което е причина за стопански напредък и възстановяване на виталния стандарт, добавя министърът на защитата.
Разполагането на многонационални военни формирования
на територията на България, както и провеждането на взаимни тренировки и учения, ще се отрази позитивно и за издигане престижа на военната специалност и ще увеличи привлекателността и желанието за работа в редовете на Българската войска, прибавя Тагарев, представен от Българска телеграфна агенция.

Сроковете за престояване на съюзни военни формирования на българска територия по отношение на усиленото наличие на НАТО в Югоизточния фланг на Алианса зависят от решенията, които се вземат на съюзно и национално равнище, показва министърът. От отговора излиза наяве, че численият състав, въоръжението, бойната и спомагателна техника на многонационалната бойна група е класифицирана информация.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР