Най-забележителното нещо при (последните атаки) е увеличеното използване на различни

...
Най-забележителното нещо при (последните атаки) е увеличеното използване на различни
Коментари Харесай

Свършват ли руските високоточни ракети?

" Най-забележителното нещо при (последните атаки) е увеличеното потребление на разнообразни ракети против наземни цели ", споделя Дъглас Бари, старши теоретичен помощник за военното галактическо пространство в Международния институт за стратегически проучвания, представен от news.bg. " Използването на крилати ракети за удари по цели на земята са мястото, където виждаме казуса. Поне тук-там запасите, в случай че не са изчерпани, то са на привършване. "

Друг знак, че Русия се пробва да откри сурогат на своите крилати ракети, е какъв брой постоянно се употребяват ирански дронове  " Шахид-136 " и " Шахид-131 в Украйна.

Въпреки че украинските въоръжени сили настояват, че са свалили повече от половината " Шахиди ", тези дронове към момента са много сложни за прихващане - те не са доста забележими за радарите и са и много сложни за поразяване.

В изискванията, когато Русия явно няма скъпи крилати и балистични ракети, е мъчно да се откаже такова просто и налично средство.

В началото на войната Русия употребява огромен брой прецизни управляеми ракети, с цел да порази наземни цели в Украйна, само че броят на ударите понижа през лятото и някои западни чиновници на защитата считат, че съветските ресурси от точно управляеми оръжия са били доста изчерпани по време на войната.

Джеръми Флеминг, началник на Британския център за държавни връзки (GCHQ), сподели тази седмица: " Ние знаем - и съветските командири на място знаят - че запасите и боеприпасите са на привършване ".
Какви други оръжия употребява Русия?

Русия стартира войната през февруари тази година с вълна от ракетни удари. Към 7 март Пентагонът пресметна, че руснаците са изстреляли към 600 ракети през първите 11 дни от спора.

Атаките продължиха от суша, море и въздух, като последното беше основно от съветска територия.

Сред типовете употребявани съветски оръжия са балистични и крилати ракети " Искандер ", както и крилати ракети " Калибър ", които се изстрелват от кораби и подводници, ситуирани в Черно море.

Руснаците също използваха крилати ракети с въздушно изстрелване Х-101 и Х-555, както и ракети " Точка-У ", които убиха повече от 50 души на гарата в Краматорск през април.

Би Би Си изследва обстрела на търговски център в град Кременчук, Полтавска област, в края на юни, при който починаха минимум 20 души, и откри, че ракетите Kh-22 или по-модерният им вид Kh-32 са били употребявани за този удар.

Това са по-стари ракети, в началото предопределени да поразяват кораби, а не наземни цели. Това събитие в допълнение затвърди мнението на редица специалисти, които считат, че съветските ресурси от някои модерни оръжия може да са на привършване.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР