Най-вкусната пълнена тиква запазваме за един от най-светлите хринстиянски празнициНеобходими

...
Най-вкусната пълнена тиква запазваме за един от най-светлите хринстиянски празнициНеобходими
Коментари Харесай

Пълнена тиква за Бъдни вечер

Най-вкусната пълнена тиква резервираме за един от най-светлите хринстиянски празници

Необходими Продукти

● тиква - 1 бр. цигулка
● ябълки - 2 бр.
● сушени кайсии - 100 г
● стафиди - 50 г
● локум - 1 кутийка
● мед - 6 с.л.
● орехи - 50 г

Начин на подготвяне

Изберете най-оранжевата тиква с форма на цигулка, измийте я доста добре и почистете от семената и влакната в нея благодарение на лъжица. Разрежете деликатно тиквата на две равни половини и ги поставете в тава с отвора нагоре.

Нарежете локума, ябълката и сушените кайсии на дребни кубчета, прибавете стафидите и нарязаните ореховите ядки. Разбъркайте ги да се смесят добре и напълнете кухината на двете половини тиква.

Тук е мястото да кажа, че количествата на пресните и сушените плодове са според от размера на кухината на вашата тиква и умерено можете да увеличите или намалите тяхното количество.

Също по този начин и да измененията техния състав, т.е. да ги замените с различен тип есенен плод, примерно дюля или круша, или пък сушените плодове да са различен тип. Целта е да има сухи плодове, с цел да поемат и набъбнат от сока на сочните плодове.

Полейте плънката на тиквата с меда и завийте тавата с алуминиево фолио и печете в авансово нагрята фурна на 200 градуса за към 60- 70 минути.

След което можете да премахнете фолиото и да я запечете от горната страна за тен. При сервиране в случай че желаете полейте с още малко мед. Вкусна и доста потребна пълнена тиква за Бъдни вечер и освен!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР