Най-високопоставеният генерал на Русия, началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов,

...
Най-високопоставеният генерал на Русия, началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов,
Коментари Харесай

Началникът на руския генерален щаб се появи публично за първи път след бунта на "Вагнер"

Най-високопоставеният военачалник на Русия, началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов, беше показан да подрежда на подчинени да унищожат украински ракетни обекти във видео, оповестено в понеделник, което е първата му обществена поява след несполучливия опит за протест на 24 юни, съобщи " Ройтерс ".

На видеото 67-годишният Герасимов е показан да дава заповеди, в това число на съветската работа за военно разузнаване (ГРУ). Той ръководи среща с висши генерали, някои от които се включват посредством видео връзка.

На Герасимов е казано, че украинска ракетна офанзива против Крим, който Москва анексира от Украйна през 2014 година, и против Ростовска и Калужка област е била осуетена в неделя и се разисква по какъв начин Русия би трябвало да отговори.

Според министерството на защитата фрагментите демонстрират Герасимов на среща в неделя. Той е разказан като шеф на генералния щаб на съветските въоръжени сили и пълководец на силите на Москва в Украйна, длъжностите, които заемаше преди протеста.

Кадрите демонстрират, че президентът Владимир Путин е запазил двамата си най-влиятелни военни, министъра на защитата и Герасимов, на постовете им макар настояванията на водача на наемниците Евгений Пригожин да ги уволни.

Бунтът на Пригожин от 24 юни беше ориентиран към почистване на сметки с Шойгу и Герасимов, за които той сподели, че са некомпетентни предатели, които са въвлекли ръководителя на Кремъл в една проваляща се война, разкрила корупцията и загниването в съветската войска.

Във видеото Герасимов е показан да желае и изслушва отчет на Виктор Афзалов, заместител на военачалник Сергей Суровикин от военновъздушните сили, който не се е появявал обществено след протеста.

Не е ясно, който преди протеста беше заместник-командващ на съветските сили в Украйна и който неведнъж бе хвален от Пригожин.

Наречен от съветските медии " Генерал Армагедон " поради известната си жестокост, Суровикин публично е главнокомандващ на въздушно-космическите сили.

" Отбелязваме, че въздушно-космическите сили се оправиха със задачата ", споделя Герасимов.

След това той желае от въздушно-космическите сили и военното разузнаване ГРУ да разпознават " местата за предпазване и позициите за изстрелване на ракети и други оръжия за нанасяне на удари на врага, с цел да възнамеряват предпазен удар ".

На фрагментите, публикувани от министерството на защитата, участниците във видеоразговора са замъглени, само че категорично се демонстрира заместника на Суровикин, Афзалов.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР