Най-високата жена в света направи първото си пътуване със самолет

...
Най-високата жена в света направи първото си пътуване със самолет
Коментари Харесай

Най-високата жена в света за първи път летя със самолет


Най-високата жена в света направи първото си пътешестване със аероплан благодарение на „ Турските авиолинии “. Авиокомпанията трансформира шест седалки в самолета в носилки, пишат задгранични медии.

Румейса Гелги, която влезе в Книгата на върховете на Гинес поради растежа си от 2,15 метра, съумя да лети, откакто „ Турските авиолинии “ приспособиха един от самолетите си съгласно растежа й.

За задачата самолетната компания отстрани редица места в полета от Истанбул до Сан Франциско на 30 септември 2022 година По този метод разреши на 34-годишната жена да се качи на самолета.
Най-високата жена в света
Снимка: Getty Images

Това беше първият й полет, както и първото й пътешестване в чужбина.

Гелги трябваше да пътува на носилка, лежешком поради „ Синдрома на Уивър “, генетично заболяване, причиняващо по бърз от естественото напредък. Тя страда и от сколиоза.
View this post on Instagram



Тя беше приета за първи път от Световните върхове на Гинес през 2014 година, за най-високата жива тийнейджърка в света. Организацията я разгласи за най-високата жена в света през 2021 година
Как най-високата жена в света пътува с кола
Снимка: Getty Images

Обикновено Румейса Гелги се придвижва с инвалидна количка, само че от време на време върви на къси дистанции благодарение на проходилка.
Най-високата жена в света
Снимка: Getty Images

Най-високата жена в света живее в Карабюк, Турция. Тя споделя, че употребява купата си за международен връх, с цел да пази и покачва осведомеността както за „ Синдрома на Уивър “, по този начин и за сколиозата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР