Най-висока степен на тревога за терористична заплаха обяви Франция. След

...
Най-висока степен на тревога за терористична заплаха обяви Франция. След
Коментари Харесай

Най-висока степен на терористична заплаха обяви Франция

Най-висока степен на паника за терористична опасност разгласи Франция. След вчерашната офанзива с нож в учебно заведение край френския град Арас, при която почина преподавател, а други двама бяха ранени, пораства напрежението в страната.

През последната седмица напрежението във Франция пораства извънредно ненадейно, изключително измежду нападането против Израел

20-годишен някогашен възпитаник атакува с нож и умъртви преподавател в Арас в петък.Съвсем предстоящо напрежението във Франция пораства през последната седмица, изключително след офанзивите против Израел. В петък 20-годишен някогашен възпитаник атакува с нож и умъртви преподавател в Арас. Най-големите еврейски и мюсюлманско общности в Еврпа се намират във Франция, те възлизат на над 600 000 души.

Атаката в учебното заведение в Арас, при която бяха арестувани 8 души, в това число и нападателят, беше предхождана от арести и експулсиране на хора от страната през цялата седмица. В началото за нападателя се твърдеше, че е от чеченски генезис. По-късно стана ясно, че той е роден в Ингушетия, както и членове на неговото семейство.

Това беше мотива за решението на Франция да разгласи най-висока степен от опасност от терористичен акт в страната, съобщи Нова тв.

За да бдят над сигурността в допълнение 7 000 бойци от специфичните сили  са ангажирани до второ разпореждане. Допълнително жандармеристи и служители на реда бяха мобилизирани, с цел да пазят 500 еврейски обекти като учебни заведения, синагоги и културни центрове в цяла Франция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР