Най-вероятно сте забелязали, че все по-често се говори за края

...
Най-вероятно сте забелязали, че все по-често се говори за края
Коментари Харесай

Идва ли краят на Flash Player технологията?

Най-вероятно сте забелязали, че все по-често се приказва за края на по този начин наречената технология Flash Player, която ни позволяваше не просто да гледаме най-различни анимации и клипове, само че и да играем най-различни онлайн игри от всевъзможен вид. Създатели на тази акция са и добре познатите Adobe, които публично на 31 декември 2020 година оповестиха, че стопират поддръжката и повече няма да употребяват този плейър. До някаква степен това е повече от обикновено, изключително откакто видим, че новият HTML 5 реши този проблем, а през годините се оказа, че самият плейър стартира да основава повече проблеми, в сравнение с решения.

Около 12 януари тази година, компанията публично предложи на всички да стартират да деинсталират това приложение, с цел да може да се подсигурява онлайн сигурността на всеки консуматор, не се предлага и опция за събаряне непосредствено от онлайн платформата. Дори и версията, която беше интегрирана в Гугъл Chrome ще се изключи от самия разработчик. И това не би трябвало да ни изненадва, във времето от ден на ден консуматори стопираха да употребяват това предложение и откриха задоволително положителни други възможности. И може да се почувствате малко тъжни, тъй като всичко стартира някъде през 1996 година със основаването на векторна уеб анимация и инструмент, който да я разчита.

Причината да се сътвори, беше, че това е единственият вид на компании като Microsoft и Disney да дават анимирано наличие в интернет пространството. Съжаляваме, просто през 1996 година нямаше толкоз доста технология, която да го разреши. Освен това не би трябвало да забравяме, че първата версия се назовава FutureWave програмен продукт, а по-късно е прекръстен на Macromedia Flash 1.0. И през 2000 година тъкмо това предложение беше в основата на всички по-леки браузър игри и анимации. Не би трябвало да се изненадваме, че множеството онлайн казина го предлагаха като една по-специална опция за развлечение, изключително откакто мнозина можеха да играят даже и да не рискуват безусловно нищо. Впрочем тази алтернатива е годна и до през днешния ден в платформата на анализаторите от Nostrabet, само че на практика не употребява известния Flash Player. По-важното е, че в платформата на анализаторите можем да разгледаме всички оферти, а в случай че желаяме да опитаме да се позабавляваме в действителната платформа, умерено можем да разгледаме листата с реномираните и лицензирани онлайн казина, които го оферират. Впрочем не си мислете, че и останалите компании не съжаляват за неналичието му.

През 2005 година Макромедия е закупена от Adobe Systems и всичко останало е история. През идващите години се разработваха и добавяха нови функционалности, наличието в интернет стана доста по-забавно и някои развлекателни уеб сайтове използваха съществено тази система. Дали щеше да бъде за клипечта или за основаването на по-специално наличие и уеб игри, няма никакво значение - незабавно можехме да забележим, че интернет става развлекателна и занимателна среда. Малко по-късно същият плейър стартира да разпознава видео и с помощта на него работеха всички онлайн стратегии за видео наличие. Особено стратегически миг е и забиването на плейъра, който изискваше да пандизите всички прозорци и да изчакате още веднъж да стартира работа. А това отнемаше много време. Поне беше занимателно, че когато се наложеше да си свалите стратегия за стрийм на наличие, тя също изискваше този плеър.

През 2017 година обаче стана ясно, че мнозина се възползват от самата платформа и тя може да повлияе на сигурността на дадена платформа, затова започнаха да се взимат най-различни ограничения, до момента в който 3 години по-късно с появяването на по-съвременния и добър HTML плейър, стана повече от ясно, че просто няма смисъл да продължава да съществува. Впрочем знаете ли коя компания първа се отхвърли от тази система? Apple с стартирането на първия iPhone. Още тогава Стийв Джобс и компания декларират, че това ще докара до дупки в сигурността и макар митингите, по този начин и не я интегрираха като опция. Благодарение на новата технология, към този момент можем да гледаме освен по-качествени оферти, само че и да се насладим на същинските провокации, които ни разрешават и по-сериозно качество. В мрежата ще открием задоволително препоръки по какъв начин да пуснем флаш наличие, само че без самия плеър, затова не всичко е изгубено.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР