Най-вероятно ще се постигне общо решение 24 май да стане

...
Най-вероятно ще се постигне общо решение 24 май да стане
Коментари Харесай

Атанасов: Най-вероятно 24 май ще стане националния ни празник

Най-вероятно ще се реализира общо решение 24 май да стане националния ни празник, вместо 3 март, заяви съпредседателят на “Демократична България “ Атанас Атанасов в петък пред бТВ.

“Трети март си остава формален празник, само че не народен към този момент. Да, ние търсихме тази дата, която сплотява всички българи. Българският народен празник би трябвало да стъпва на нашата национална еднаквост, върху образованието, върху науката и върху българската писменост кирилицата “, сподели Атанасов.

По думите му “3 март “ е разделял обществото, а “24 май “ ще го сплоти.

Депутатът изясни, че вече са подготвени общите оферти за промени в конституцията на ПП-ДБ, ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. В момента се събират подписите от трите групи, с цел да бъде импортиран плана в деловодството на Народното събрание.

Част от измененията включва изцяло нов метод при образуване на служебните държавни управления, което понижава доста въздействието на президента, съдебна реформа и смяна на националния празник.

Депутатът разяснява още, че е квалифициран план за общ протоколза действие на парламентарното болшинство, който би трябвало да бъде подписан от ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС. Атанасов сподели, че има потребност да се обясни методът, по който се взимат решенията в ръководещото болшинство.

“Трябва да има авансово разискване и търсене на консенсус за политики сред първите две сили, с цел да може да минават по-бързо и по-лесно “, сподели той.

Според него Народното събрание е показал политическа воля и политическа мъдростпри гласуването на държавния бюджет, с цел да може страната да влезе в естествен темп на ръководство.

“Приемането на бюджета е един добър политически сигнал за ръководството на страната “, сподели той.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР