Най-вероятно основният ремонт на Дунав мост“ при Русе ще започне

...
Най-вероятно основният ремонт на Дунав мост“ при Русе ще започне
Коментари Харесай

Ремонтът на „Дунав мост“ при Русе ще започне през юли

Най-вероятно главният ремонт на „ Дунав мост “ при Русе ще стартира през юли. Агенция „ Пътна инфраструктура “ прави разбор на трафика, с цел да се вземе

оптимално решение за началото на строителните работи и готовността те да стартират през юли “, показва ръководителят на УС инж. Йордан Вълчев, представен от пресцентъра на организацията.

Организацията на бъдещите ремонтни действия на оборудването бяха разисквани на работна среща в Русе, проведена от регионалния шеф Драгомир Драганов.

Основният ремонт на Дунав мост при Русе би трябвало да стартира колкото се може по-скоро, защото оборудването е в недобро положение и не трябва да се отсрочва повече, се показва в прессъобщението на АПИ.

Сега е строителният сезон и работата би трябвало да стартира допустимо най-скоро без да се стопира трафикът. “

Припомняме, че в края на предходната година АПИ избра за реализатор на ремонта – ДЗЗД „ Дунав мост “ – в което вземат участие „ ГБС – Инфраструктурно строителство “ и „ Пътинженеринг “. След това бе подписан и контракта на стойност над 44.8 млн. лева с Данък добавена стойност. Преди седмица стана ясно, че се действа съгласуването на техническия план.

Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дни. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ Дунав мост-ПИИ-Строл ". Стойността на техния контракт е 848 400 лева с Данък добавена стойност и следва подписването му.

На срещата изпълнителят на обекта акцентира, че има подготвеност да стартира работа и че ремонтните действия ще се правят без прекъсване на придвижването като трафикът ще се контролира със светофар. Ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно, през светлата част от денонощието. Габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта.

Ако осъществяването на някои строителни действия обаче постанова цялостно прекъсване на трафика, то ограничаването ще се вкарва през нощта, с цел да не се затруднява пътуването. Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават в двете посоки в платното, в което не се извършват строителни работи.
Аварийният ремонт на фуги
Междувременно спешният ремонт на фуги, който стартира преди две седмици, завършва седмица по-рано. Дейностите трябваше да завършат на 31 май. Движението в сектора от оборудването е възобновено по-рано и се реализира без ограничавания.

Фирмата-изпълнител работи оптимално мобилизирано, с цел да завърши плануваните действия в 20-метровия сектор колкото се може по-бързо и да не се затруднява пътуването “, споделят от АПИ.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР