Най-вероятно 2018 год. ще бъде четвъртата най-скъпо струваща година за

...
Най-вероятно 2018 год. ще бъде четвъртата най-скъпо струваща година за
Коментари Харесай

Swiss Re прогнозира спад на застрахованите катастрофични загуби през 2018 г

Най-вероятно 2018 год. ще бъде четвъртата най-скъпо струваща година за застрахователната промишленост

Общият размер на застрахованите загуби от естествени и техногенни произшествия през 2018 година ще намалее до $79 милиарда, сочи доклад на швейцарския презастраховател Swiss Re. Застрахователите чакат доста по-малко загуби, в сравнение с през предходната година ($150 млрд.). В същото време обаче през тази година загубите ще превишат средногодишния индикатор от $71 милиарда
Делът на естествените произшествия в застрахованите загуби тази година е $71 милиарда, а останалите $8 милиарда съставляват загуби, дължащи се на антропогенни произшествия. Очакванията са, че 2018 год. ще бъде четвъртата най-скъпо струваща година за застрахователната промишленост. Отчетът на Swiss Re показва, че за последните 12 месеца не е записано нито едно огромно разрушително стихийно злополучие, като да вземем за пример ураганите Харви, Ирма и Мария през 2017 год.
От Swiss Re означават още, че през отиващата си година в света са станали няколко дребни и междинни събития и то в региони с високо застрахователно навлизане.
Като по-сериозни събития през годината от Swiss Re означават ураганите Майкъл и Флорънс, тайфуните Джеби, Трами и Мангхут, аномалните горещини, засушаванията и горските пожари в Европа и американския щат Калифорния, суровата зима и бурите по целия свят, наводненията в Япония и Индия, земетресенията в Япония, Индонезия и Папуа Нова Гвинея, както и изригването на вулканите на Хаваите.
В доклада се споделя,че застрахователите са изплатили съвкупни компенсации от $79 милиарда през годината. Над 50% от всички стопански загуби от бедствията са били застраховани, което свидетелства за забележителния принос на застрахователите при намаляване на риска от злополуките.
Обобщените оценки на Swiss Re сочат, че икономическите загуби от стихийни и антропогенни бедствия през 2018 година се правят оценка на $155 милиарда спрямо $350 милиарда през 2017 г.
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР