Най-възрастният жител на България е на 108 годиниНа 108 години

...
Най-възрастният жител на България е на 108 годиниНа 108 години
Коментари Харесай

Над триста българи са доживели 100-годишен юбилей

Най-възрастният гражданин на България е на 108 години

На 108 години е най-възрастният гражданин на България, а доживелите древен празник са повече от триста души. Статистиката демонстрира, че броят на столетниците в градовете е по-голям, в сравнение с тези, които живеят в селата.

За своя стотен рожден ден Младенка Влъчкова от Лом събра в ресторант близки и другари. Наскоро изгубила зрението си и мъчно чува. Дълги години живеела на село. Там градяла дом и семейство. „ Аз ли какво съм работила? Мотиката, бабо, и лозе, и цветя, и царевица, слънчоглед и всичко “, споделя дамата, предава

На 100 години не пропуща да си угажда, споделя столетницата. „ Ракия си пия по някой път, само че вино не мога ”, споделя баба Младенка. Радва се на наследник и снаха, внуци, правнуци и едно праправнуче.

Според последното броене през 2022 година в България живеят 337 мъже и дами на 100 и над 100-годишна възраст. „ Столетниците в градовете са повече от столетниците в селата. В градовете живеят 245 души на 100 и повече години, а в селата живеят 92 души. Жените са повече столетници от мъжете. Жените са 250, а мъжете - 87 “, споделя статистиката Лиляна Младенова, шеф отдел „ Статистически проучвания “- Монтана.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР