Най-възрастният и от най-голямата парламентарна група е излъчен за председател

...
Най-възрастният и от най-голямата парламентарна група е излъчен за председател
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Политически Европа все още ни желае в еврозоната, но ние трябва да демонстрираме чрез бюджета, че ще овладем инфлацията

" Най-възрастният и от най-голямата парламентарна група е излъчен за ръководител на Народното събрание. Това е обикновено. МФ даде брифинг с трите разновидността на бюджета, МО прати поръчки, Плана за възобновяване - това са няколко най-общи тези на страната ", сподели на конференция в централата на партията водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.  Много ми се желае есенцията от това, сътрудниците да ви го предадат, добави той.
 
Крили Ананиев съобщи, че страната банкрутира. МФ показа проектобюджета за 2023 6,6 % от Брутният вътрешен продукт - това са 11 милиарда 600 млн. С 5 милиарда 300 млн. лева се утежнява дефицитът. Предлагат да теглим нов дълг от 16 милиарда лв.. Кой ще даде на страната подобен заем освен това ниско доверие.
 
МФ е заложило 6,4 % планирана инфлация. Не е планувано нарастване на минималната заплата. И всичко това е резултат от несъответстващото ръководство на финансите от Асен Василев, който според мен е най-слабият министър на финансите за последните 30 години. 
 
Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев сподели, че изборът на ръководител на Народно събрание не е да му се радваме, а поради опцията да се изберат парламентарните комисии. " Една от опциите ни през идващите години е да използваме европейското финансиране. Внасяме план за решение на Народно събрание, с което задължаваме слежубното държавно управление да внесе всички нужни проектозакони, с цел да се възползваме от европейските средства. Един от възможностите, една от опциите за възстановяване на макроикономическите индикатори е тези пари незабавно да се влеят в българската стопанска система. Каквото зависи от нашата парламентарна група ще го сторим ", увери Дончев. 

Делян Добрев сподели, че ПГ на ГЕРБ-СДС ще внесе поредност от ограничения в Народно събрание. Първата мярка е за отплата на тока за бизнеса, предлагаме да продължи и през 2023 година Втората мярка е за компенсацията на тока за битовите клиенти. " Видяхме през вчерашния ден едно доста комплицирано объснение от министъра на енергетиката. Почти всички семейства ще надскочат тези две равнища, които той уточни. Ще предложим да се замрази либерализирането на пазара на ток за семействата до 1 януари 2026 година ", акцентира някогашният енергиен министър. 
 
Той съобщи, че ще предложат започването на процедура за обезпечаване лицензирането на неруско нуклеарно гориво. Добрев акцентира, че нито една от тези 7 ограничения, които ще предложат не е обвързвана с харчене на обществени пари. 
 
В сферата на сигурността и защитата националният представител Христо Гаджев разяснява, че би трябвало да бъде прегледан и утвърден плана за придобиването на нови 8 изтребителя F-16. " Втората съществена задача е приемането на плана за капиталови разноски за рационализация на армията - имаме импортиран най-сетне подобен план, с цел да се отпуши модернизацията на армията ", добави Гаджев. Той акцентира, че третият план е за даването на военна помощ на Украйна. 
 
" Нужни са ограничения, напълно ориентирани към бизнеса. Незабавно с Турция би трябвало да се подобрят връзките за преодоляване на мигрантската рецесия. На мене ми се подиграваха, че по народному споделяха, че има мазнинка. А в този момент отиваме към 16 милиарда лева дълг. Рецесията е голяма. 0,1% е прогнозата на Българска народна банка за Брутният вътрешен продукт. Това значи, че страната банкрутира. Изборите минаха. Но доста евентуално е да се зададат нови. Вместо да решаваме проблеми, ние ще гасим пожара с бензин. Трябва да вкараме непопулистки бюджет.  По Плана за възобновяване би трябвало да се знае дали е отворен още той. Ако е по този начин, ние последни ще си получаваме пари. Което значи, че тези пари, записани като задатък, може да не дойдат до декември. И тогава дефицитът да стане още по-голям ", сподели Борисов. 
 
" Ние би трябвало посредством бюджета би трябвало да потвърдим, че ще овладеем инфлацията. По тези проблеми би трябвало да търсим в Народното събрание единение ", изясни някогашният министър председател. 
 
И добави:
Колегите (от Политическа партия, бел. ред.) да не се сърдят, че са изгубили изборите - при демокрацията е по този начин. Това което са сътворили в този момент да седнат и да го поправят с нас. Иначе злополуката през пролетта ще е голяма. С тези цифри ние еврозона не може да забележим. Политически Европа към момента ни желае в еврозоната, само че ние би трябвало да демонстрираме посредством бюджета, че ще овладем инфлацията ", изрично съобщи водачът на ГЕРБ.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР