Най-важното при началото на учебната година е да се спазват

...
Най-важното при началото на учебната година е да се спазват
Коментари Харесай

Директор на градина и на училище: Най-важно е да се спазват мерките

Най-важното при началото на образователната година е да се съблюдават противоепидемичните ограничения. Това считат Асен Александров - ръководител на Сдружението на шефовете в междинното обучение и шеф на столичното 51-во СУ " Елисавета Багряна " и шефът на ЦДГ " Брезичка " Иванка Харбалиева.

„ В детските градини обстановката е доста динамична и ми се коства, че не е удачно решение 6-годишните да носят маски “, счита Харбалиева.

Александров добави, че се усещат доста по-подготвени за обстановката от предходната година.

„ Няма да убеждаваме родителите, че детето им би трябвало да се изследва, измислили сме логаритъм – пускаме анкета и тези родители, които желаят, на децата им ще бъдат направени проби, а на другите не “, добави той.

Александров изясни, че към 35% от учителите в 51-во СУ " Елисавета Багряна " са имунизирани, а към 30% изкараха COVID-19 и не са се имунизирали.

„ Най-важно е да се съблюдават ограниченията, към този момент имаме опита, за жалост би трябвало да стартираме образователната година под стрес, тъй като до момента се смяташе, че децата не са толкоз рискови, виждаме напрежение измежду учителите, че децата биха съдействали за заболяване “, добави Харбалиева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР