Училищата по света се подготвят за начало на учебната година.

...
Училищата по света се подготвят за начало на учебната година.
Коментари Харесай

Как се подготвят за новата учебна година училищата по света?

Училищата по света се приготвят за начало на образователната година. В доста страни с изключение на опцията за онлайн образование се вземат и спомагателни ограничения за битка с пандемията.

В Сърбия, Северна Македония и Румъния тя ще стартира присъствено.

В Гърция учениците, които не са имунизирани, ще се тестват сами по два пъти седмично с безвъзмездни проби.

В Словения шефовете на учебните заведения получиха разпоредба, съгласно която отводът на учителите да се тестват за ковид, може да бъде причина за уволняване.

Израел желае да имунизира възпитаници по време на образователните часове. От три дни в страната се вършат проби за антитела на деца сред 3 и 12 години преди новата образователна година.

Ще бъдат тествани 1,6 млн. възпитаници. При съществуване на антитела, те няма да бъдат поставяни под карантина, в случай че в класа им има случай на ковид.

В Перу стотици фамилии излязоха на митинг с искане за отваряне на учебните заведения. Според управляващите, мярката е взета, тъй като единствено 20% от популацията е изцяло имунизирано.

А в Китай към този момент имунизират възпитаници в класните стаи. Библиотека в гимназия в Гуанджоу беше превърната във краткотраен медицински център, а за три дни бяха имунизирани 1200 възпитаници.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР