В Афганистан ще има обрат и сериозна съпротива срещу талибаните

...
В Афганистан ще има обрат и сериозна съпротива срещу талибаните
Коментари Харесай

Афганистански военен, служил в български контингент: Ще има сериозна съпротива срещу талибаните

В Афганистан ще има поврат и сериозна опозиция против талибаните - това предвижда особено за bTV някогашен офицер от афганистанската войска и преводач на българските контингенти.

В момента в страната има суматоха и боязън от възмездие, споделя Абдул Рахман.

Той е някогашен офицер от афганистанската войска. От 1996 година е в България, само че част от фамилията му е към момента в столицата Кабул. Четири пъти е бил на задача с българските военни като основен експерт и преводач на контингентите.

„ Моите братя и сестри са в Кабул. Те работеха в страната, някои в армията, някои в полиция, някои учителки. В момента те са в суматоха. Какво да ви кажа - в една страна където няма ред, няма дисциплинираност, няма живот, магазини – затворени. хората от боязън не могат да излизат навънка не се знае къде какво се случва. Очаква се с огромното терзание, че ще има чистки, за които са помогнали там със силите на НАТО и Съединени американски щати и са били на работа, изключително дамите младите. Има огромни рискове “, споделя някогашния афгански боен.

Абдул Рахман споделя, че армията и полицията са предали властта на талибаните, тъй като не са получавали заплати, само че в страната има въоръжена опозиция.

„ Единствено в долината Панджшир, в крепостта на националния воин на Афганистан Ахмад Шах Масуд, която се води от сина му Ахмад Масуд синът му. Там всички - интелигенция и политически сили, войска и полиция, които не са предали оръжието, са при него. 100 % ще има поврат, единствено че всички чакат съглашение за кротичък контракт - да мине всичко по този начин, както би трябвало на всеки дават власт по етнос. Ако не стане това, ще има огромна опозиция и това ще докара до огромен безпорядък “, споделя Рахман.

Бившият афганистански боен счита, че бежанският поток е неминуем. Абдул Рахман споделя и че е подготвен още веднъж да оказва помощ на нашите служби за сигурност в тежката обстановка.

„ Ако талибаните това, което дават обещание, почнат да лъжат и да бият хората, и да не признават човешките права на дамите и децата, аз ще съм подготвен на опозиция срещу тях в моя град Първан в котловина Панджшир “, споделя Абдул.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР