„Амбицията, която имаме е в следващото Народно събрание да има

...
„Амбицията, която имаме е в следващото Народно събрание да има
Коментари Харесай

Петков и Василев пред bTV: Амбицията ни е да имаме 121 души в следващия парламент

„ Амбицията, която имаме е в идващото Народно заседание да има 121 индивида, с които да работим, тъй че в идващия парламент да не забележим това, което видяхме в предишния, а да има стъпка напред “.

Това обявиха извънредно в „ 120 минути “ основателите на новия политически план „ Продължаваме промяната “ – някогашните служебни министри Кирил Петков и Асен Василев.

По думите му задачата им е да има нулева корупция и прекъсване на кражбите.

„ Ако има логичен проект, най-разнообразни хора могат да се обединят и да го поддържат. Видях го с бюджета, мина актуализацията без народен представител от служебния кабинет. Истината е, че от съвсем всички политически сили на бюджетна комисия имаше градивни оферти “, добави Василев.

Търси се ... партия / Търси ( ли ) се избавител

Двамата обясниха, че досега са разговаряли със седем дребни партии, които да бъдат мандатоносител на плана им. Имат две условия – да не желаят пари и да нямат оферти за листите.

Относно претендентите за депутати от техния план, те би трябвало да дават отговор на следните критерии:
Да подпишат контракт за честност (да покажат финансовия си баланс);Да има добра кариера отвън политиката;Името му да не е забъркано в скандали;Да не е бил допълнително от една партия;
Петков увери, че всички претенденти ще бъдат подробно тествани.

„ Когато предлагането е такова: „ Повярвайте ни, подкрепете ни, видяхте какво можем. Бъдете част от смяната “. Има доста партии, които споделят: „ Не, не – това не е за нас “. Но има няколко партии, които споделиха: „ Ами, да, ние сме подготвени да сме част от смяната “, изясни Петков.

Относно срещата с водача на „ Екогласност “ Емил Георгиев, Петков съобщи: „ Моят татко едно време беше част от „ Екогласност “. Той беше от хората, които правеха живите вериги към Народното събрание. В моята глава марката „ Екогласност “ беше бранд на смяната “ и когато мой другар сподели: „ Срещни се с тях “, аз се сетих за татко ми “.

Те обясниха, че до дни ще стане ясно името на партията мандатоносител, като означиха, че това не е Политическа партия МИР.

Очаквайте детайлности!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР