Най-важното е дисциплинирането на банковия сектор, заяви премиерът Бойко Борисов

...
Най-важното е дисциплинирането на банковия сектор, заяви премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Еврото ще дисциплинира банковия сектор у нас

Най-важното е дисциплинирането на банковия бранш, съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на 13-ата годишна среща на бизнеса с държавното управление, оповестява БГНЕС.

„ От една година се занимаваме с изтребители, а не с приходи и с това, което ще докара разцвет на хората “, съобщи Борисов още при започване на изявлението си.

Според премиера тематиката за въвеждането на еврото като публична валута в страната е извънредно значима, а в нея влизат и вероятните резултати от това върху страната, потребителите и бизнеса.

„ Критиците към присъединение на България към Еврозоната споделят, че щели да се вдигнат цените. Да де, само че страните, на които желаеме да приличаме, всичките са с евро. Второ – бих задал контра въпрос. Кои се плашат от въвеждането на еврото и за какво? В Банковия съюз и Еврозоната нито централните банки, нито банките в съответната страна могат да си разрешават волности. Защо ни боязън тогава да дисциплинираме този бранш? Той е толкоз значим за всеки един от нас “, безапелационен е министър председателят.

Той акцентира, че присъединението на страната ни към Еврозоната ще докара до редица удобни резултати, измежду които по-ниски лихви по кредите, постоянна банкова система и доста други.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР