Най-важният проблем е оздравянето на болничната помощ, както и преразглеждането

...
Най-важният проблем е оздравянето на болничната помощ, както и преразглеждането
Коментари Харесай

Николай Петров: Много пъти в медицината 2+2 не е 4

Най-важният проблем е оздравянето на болничната помощ, както и преразглеждането на лимитите на бониците, изброи здравният министър Николай Петров Николай Петров е министър на опазването на здравето. Роден e на 29 август... към профила в предаването “Лице в лице” по БТВ.

Има лечебни заведения, които са добре ръководени, има и лечебните заведения, които са зле ръководени, сподели здравният министър.

Много са проблемите, като се стартира от закупуване на артикули на неизгодни цени, неточно отдаване чартърен. Всички тези неща са довели до тук, съобщи министърът.
Има и справедлива причина за проблемите - че от 2006 година, когато са стартирали клиничните пътеки, те не са мърдали като цена.

Искаме да преразгледаме тези клинични пътеки като цени и като действия, и да забележим каква част от тях можем да изведен в доболнична помощ на по-ниска цена, съобщи министърът.
Накрая се стига до заплатите на работещите в лечебните заведения. Министерството на здравеопазването няма с какво толкоз да се намеси
Трябва да се създадат положителни планове, уточни той.

Не бих характеризирал казусът с болничните, съобщи той. Стартирахме инспекции още през вчерашния ден. Има рекламент, по който се следи дали правилно се издават болничните листове. Ще затегнем контрола, съобщи Николай Петров. Много пъти в медицината 2+2 не е 4, и това го знаят тези които са боледували, уточни министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР