Най-важните параметри през първите седем дни на коронавирусната инфекция са

...
Най-важните параметри през първите седем дни на коронавирусната инфекция са
Коментари Харесай

Пулмолог: Сатурацията и кръвното налягане са най-важните параметри в първите дни с COVID-19 |

Най-важните параметри през първите седем дни на коронавирусната зараза са кръвното налягане и кислородната сатурация (съдържанието на О2 в кръвта), изясни по Българска национална телевизия доктор Петър Чипев, пулмолот и експерт по медицина на съня.

Ако сатурацията спада под 95% , това значи, че белият дроб е към този момент зает и стартира да страда повече, в сравнение с може да понесе организмът от един миг натам.

По думите на експерта понижаването на кръвното налягане също е свързано с много затруднения.

Трябва да се концентрират повече старания в доболничната помощ, с цел да има съответно диагностициране, с цел да не се стига до болнично лекуване. Карантинирането от ден 1 отдалечава от лекарската помощ, нещата се утежняват и се стига до хоспитализации, а въпреки това значителен % не са извънредно наложителни в стадия, в който се случват, разяснява още доктор Чипев. 

Той посочи значимостта на качествения сън, за създаване на имунитет. Промяната на часовото време несъмнено пречи, извънредно време е тази процедура да престане. Така доктор Чипев разяснява идното тази неделя прекосяване към зимното часово време, когато местим стрелките на часовниците с един час обратно.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР