Най-уязвимите жители на Северна Корея са застрашени от глад, тъй

...
Най-уязвимите жители на Северна Корея са застрашени от глад, тъй
Коментари Харесай

Според ООН Северна Корея е заплашена от глад

Най-уязвимите поданици на Северна Корея са " застрашени от апетит ", защото стопанската система се утежнява поради самоналожената обсада поради коронавируси, а глобите на Организация на обединените нации, наложени поради нуклеарната стратегия на страната, би трябвало да бъдат облекчени, съобщи в сряда специалист на Организация на обединените нации по правата на индивида, заяви Агенция Франс Прес.

От началото на предходната година обеднялата страна е под твърда обсада, с цел да се защищити от пандемията, като стопанската система ѝ страда, а търговията с основния сътрудник Китай се свива фрапантно.

През юни държавната телевизия KCTV призна, че Северна Корея е изправена пред " продоволствена рецесия ", алармирайки за това, че в страната с отслабващ селскостопански бранш от дълго време не може да се оправи с изхранването на популацията.

През същия месец водачът Ким Чен Ун съобщи, че обстановката с храните " става все по-напрегната ".

Обикновените севернокорейци " всекидневно се борят... за заслужен живот ", а влошаващата се филантропична обстановка може да " прерасне в рецесия ", съобщи в последния си отчет Томас Кинтана, специфичен докладчик на Организация на обединените нации за правата на индивида.

Пхенян е подложен на голям брой интернационалните наказания поради нуклеарната си стратегия и програмата за балистични ракети, които означиха бърз прогрес при ръководството на Ким.

Кинтана съобщи, че тези ограничавания би трябвало да бъдат облекчени, с цел да се защитят най-уязвимите хора в страната в изискванията на изострен дефицит на храна.

" Най-уязвимите деца и възрастни хора са изложени на риск от гладна гибел ", сподели той.

" Санкциите, наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, би трябвало да бъдат преразгледани и облекчени, когато е належащо, с цел да се улесни както филантропичната, по този начин и животоспасяващата помощ. "

Докладът идва към три месеца откакто Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации съобщи, че Северна Корея е изправена пред дефицит на към 860 000 тона храна през тази година и може да преживее " тежък интервал на недостиг ".

Пхенян стои настрани от договарянията по нуклеарната си стратегия след неуспеха на втората среща на върха сред Ким и тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Ханой и отхвърля напъните на Южна Корея да съживи разговора.

Под управлението на президента Джо Байдън Съединените щати неведнъж заявиха готовността си да се срещнат със севернокорейски представители, като в същото време обявиха, че ще се стремят към нуклеарно разоръжаване на Пхенян.
Но тази седмица Ким упрекна Вашингтон за напрежението на полуострова и настоя, че оръжията на Пхенян са за самоотбрана и не са ориентирани към никоя съответна страна.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР