Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите

...
Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите
Коментари Харесай

Григор Димитров беше спрян на осминафинал

Най-успешният български тенисист в историята Григор Димитров отпадна на осминафиналите на Откритото състезание на Франция.

В дуела от вечерната сесия на централния корт „ Филип Шатрие “ в комплекса „ Ролан Гарос “ 28-ият подложен отстъпи на №22 в схемата в Париж Александер Зверев от Германия с 1:6, 4:6, 3:6.

Мачът стартира зле за Димитров, който първоначално не съумя да откри своя темп и да се приспособи към вятъра. Той беше продънен в първите си два сервис гейма, в които направи общо три двойни неточности. Григор прекъсна отрицателната серия за 1:4. След още изработен пробив Зверев затвори частта за тъкмо 30 минути игра.

Българинът подвигна равнището си на игра и стигна до първите си две точки за пробив в траялия 10 минути трети гейм на идващия сет, само че германецът се избави. Неизбежното се случи и Димитров направи брейк за 3:2, откакто съумя да размине противника на мрежата. В идващия гейм 32-годишният Гришо отрази две следващи точки за рибрейк и след това затвърди. След това първата ни ракета имаше четири точки за нов пробив, само че Зверев оцеля и понижи на 3:4.В осмия хасковлията изигра слаб сервис гейм и бе продънен на нула. Кризата в играта на нашия представител продължи и в десетия гейм, макар че отрази четири сетбола, при петия съобщи частта, когато топката от разрези му бекхенд се спря в мрежата.

Димитров поведе с 40:0 в откриващия гейм на третия сет, само че не съумя да пробие германеца. Това несъмнено го разколеба и разреши на роденият в Хамбург Саша да направи брейк на нула. Григор съумя да се концентрира още веднъж и отново поведе с 40:0 при подаване на противника, само че отново пропиля общо четири брейкбола и Зверев дръпна с 3:0. После Димитров най-накрая прекъсна серията от седем следващи изгубени гейма и взе подаването си. Веднага по-късно Зверев съобщи подаването си за 3:2 с двойна неточност, а след това Гришо изравни резултата. В осмия гейм той се оказа обстановка 0:40 при собствен сервис. Димитров избави две точки за пробив, само че при третата направи двойна неточност. След това Зверев сервираше за място на четвъртфиналите. Той поведе с 40:15 и ликува при първия си мачбол след ретур в навън.
Българинът приключи с 50 непредизвикани неточности (6 двойни) при 14 печеливши удари. Германецът записа 24 уинъра и 27 неточности.
Зверев чака на четвъртфинал Томас Мартин Ечевери. Аржентинецът победи японския левичар Йошхито Нишиока със 7:6(9), 6:0, 6:1. БНР подкасти: Начален удар Начален удар Начален удар
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР