Най-успешния ни пистов състезател през последните години в мотоциклетизма Мартин

...
Най-успешния ни пистов състезател през последните години в мотоциклетизма Мартин
Коментари Харесай

Мартин Чой готов за нов подвиг в 24-те часа на Льо Ман този уикенд

Най-успешния ни пистов играч през последните години в мотоциклетизма Мартин Чой е на броени часове от петото си присъединяване в „ 24-те часа на Льо Ман “. Авторитетната и влиятелна конкуренция във Франция се провежда за 43-ти път и е предстоящо с неспокойствие от милиони почитатели по света. Тази година за първи път от 1967 година трибуните ще бъдат празни поради международната грипна пандемия.

Единственият български водач, който ще взе участие от няколко дни е на Льо Ман и организира няколко тренировки с отбора на Energy Endurance 91 и двамата си италиански съотборници братята Кристиян и Федерико Наполи.

„ Чувствам се доста добре и подготвен за на следващия ден. Винаги има изключително неспокойствие от идния старт тук, тъй като това е именито съревнование и в него карат единствено определени водачи. Вече се срещнах с двамата си съотборници Кристиян и Федерико и целия екип. Всички са страхотни експерти и доста окуражени за сполучливо показване. Моторът е Kawasaki и към този момент имах опцията да го карам няколко пъти на свободните тренировки и квалификациите. Във вчерашната такава имахме проблеми със скоростите и при моето качване заваля мощен дъжд, което наложи прекъсване в бокса и промяна на гумите. Освен това трябваше да бъдат изменени и настройките на мотора за мокро каране и това ни забави известно време. Днес обаче беше добър ден за нас и тактиката на тима беше всеки един от тримата да кара по четири обиколки. Направихме резултат от 1:40 минути в една обиколка, само че по-важното е, че тримата дадохме времена през половин секунда един от различен, което е причина за съществено каране от самото начало на идното състезание”, показа незабавно след квалификацията Мартин Чой.

Многократният ни пистов първенец е трети водач в отбора (с червени ленти на ръцете) и ще излезе в третия час на надпреварата. Чой разкри и част от тактиката на тима в 24-часовото тестване.

„ Моторът ще влезе планувано в бокса за промяна на задната гума след 60 обиколки, а на предната след 120. Има и още доста елементи, само че тях няма по какъв начин да ги оповестя. Механиците ни доста бързо работят и в това отношение съм оптимист. Ще дам всичко от себе си, с цел да създадем едно бързо съревнование, което единствено по себе си е извънредно изтощително”, добави Чой.

Българското знаме към този момент е сложено на пилоните на пистата и самата конкуренция ще стартира с родния ни химн, както е по традиция на „ Льо Ман “. Националните химни да прозвучат по азбучен ред на страните участници в надпреварата.

„ Голяма чест е за мен още веднъж да чуя „ Мила Родино “ за пети път на „ Льо Ман “. Искам да благодаря на ЕКО България, без тяхната изключителна поддръжка нямаше да мога да вземам участие. Също по този начин съм благодарен и на Министертвото на младежта и спорта, на Българската федерация по мотоциклетизъм, както и на останалите ми спонсори и сътрудници. Всеки, който ме познава знае, че съм доста виновен човек, който не се предава и сега съм пъклен окуражен да покажа още веднъж опциите си пред света. Дано не се повтори 2016-та година когато се наложи да карам в 15 от общо 24-те часа, само че съм подготвен за всичко и нямам самообладание за пристигна съботния ден на състезанието”, приключи Мартин Чой.

39 тима ще вземат присъединяване в тазгодишното издание, а конкуренцията стартира в събота в 13:00 часа българско. Чой и неговите съотборници ще застанат на 29-та позиция на старта.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР