Най-цветният литературен фестивал ВарнаЛит се завръща със своето трето издание.

...
Най-цветният литературен фестивал ВарнаЛит се завръща със своето трето издание.
Коментари Харесай

ВарнаЛит се завръща с още по-големи истории

Най-цветният книжовен фестивал " ВарнаЛит " се завръща със своето трето издание. От 29 май до 1 юни морската столица още веднъж ще се трансформира в кей за знакови международни и български имена с ярка диря в региона на литературата, публицистиката, образованието, театъра, киното, музиката и изобразителното изкуство. С над 4000 гости и 60 срещи във и отвън класните стаи " ВарнаЛит 2018 " затвърди статута си на неповторима и устойчива платформа, сплотяваща просветителни и културни начинания. През 2019 година изданието ще изненада посетителите с изключение на с първото връчване на Eвропейската премия " Димитър Димов ", само че и с разнообразна стратегия, която ще включва събития както за деца и младежи, по този начин и за възрастни.

Във фестивала ще се включат световноизвестни писатели, а България ще бъде показана от повече от 15 създатели, измежду които и знакови варненски създатели. Вече стартира училищен конкурс на тематика " Малки и огромни фамилни истории ", който предизвиква подрастващите да се поразровят в личната си родова памет и да намерят забавното, значимото, занимателното.

Късометражно кино ще бъде включено за първа година, а плануваните работилници, пленери, срещи в класните стаи, постановки за дребни и огромни, както и концерт на плажа ще бъдат дребна част от външните събития, които ще дадат началото на незабравимо лято.

Световноизвестният съветски фантазьор Дмитрий Глуховски, основателят на хитовата трилогия " Метро ", на романите " Бъдеще ", " Текст ", " Здрач " и на сборника " Разкази за родината ", идва у нас по покана на " Storytel България " и " ВарнаЛит ". Глуховски ще показа своя " Storytel Original " сериал със особено събитие и среща с почитателите в София на 27 май, а от 29 до 30 юни ще се включи в литературния конгрес в морската столица. България ще бъде първата страна, в която писателят гостува след идната на 16 май международна премиера на " Граничен пост ". Творбата е основана особено за аудиоформат под формата на аудиосериал и продуцирана от платформата за аудиосъдържание " Storytel ", както и с цел да се включи в специфична полемика в границите на интернационалния детски конгрес.

У нас аудиосериалът " Граничен пост " ще бъде наличен за слушане на български незабавно след международната му премиера дружно с още доста сериали и " Storytel Original " наличие. Преводът на " Граничен пост " e от Васил Велчев и ще прозвучи с гласа на Момчил Степанов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР