Най-трудното нещо в детето е самото му заспиване.Всяко дете на

...
Най-трудното нещо в детето е самото му заспиване.Всяко дете на
Коментари Харесай

7 трика как да научим детето да заспива само?

Най-трудното нещо в детето е самото му заспиване.Всяко дете на възраст към 2-3 години към този момент може да прави разнообразни неща. Но въпросът, който тормози множеството родители е: Как да научим детето да заспива единствено? В идващите редове ще поговорим точно за този толкоз мъчителен въпрос.

Най-напред не насилвайте детето да го направи, в случай че то не желае. Всяко дете е друго и може да стартира да спи по-късно или по-рано. Постарайте се да има пълностоен ден – игри, без пререкания и като цяло да е изразходвало силата си.

Вечерта може да вечеряте и да поиграете още малко дружно. Хубаво е вечерята да е до 18 часа, с цел да не се аргументи стомашен дискомфорт, който би нарушил съня. Измийте зъбките и му прочете приказка, като след нея го подгответе, че то ще остане единствено. Приказката би свършила работа, единствено в случай че преди този момент сте подтикнали интереса към книгите. След това приказките стават страховит тласък.

След приказката, дайте му обичаната играчка и излезте от стаята. Можете и да загасите лампата, в случай че детето няма нищо срещу.

 7 трика по какъв начин да научим детето да заспива единствено?

7 трика по какъв начин да научим детето да заспива единствено?

1.Елиминирайте разсейването

 детето спи 7 трика по какъв начин да научим детето да заспива единствено

Премахнете тв приемниците, компютрите и други електронни устройства от стаята на детето, с цел да създадете среда, която благоприятства съня. Стимулирането, обвързвано с гледането на телевизия или играенето на видеоигри, както и светлината от компютърните и телевизионните екрани, вършат доста по-трудно заспиването.Със сигурност приглушената светлина, като да вземем за пример нощна лампа, е подобаваща за деца, които имат потребност от нея.

2.Създайте рутина за лягане

 детето спи 7 трика по какъв начин да научим детето да заспива единствено

Вземете топла вана, сложете пижама, измийте зъбите и четете приказки за лека нощ – придобиването на постоянен табиет оказва помощ на младежите да се усещат по-сигурни, когато си лягат. Тази предвидимост приготвя децата психически и понижава тревогата им през нощта. Понижава равнищата на стрес и основава серия от стъпки, които детето чака и знае, че ще доведат до време за лягане.

3.Минимизирайте наличието си

След като сте утешили детето си, ще желаете да сведете до най-малко наличието си. Спрете да спите в стаята им и вместо това преминете към седене на стол покрай вратата на детето си за няколко дни, по време на лягане и всяко пробуждане измежду нощ. След това се отстранете напълно от стаята.

4.Създайте възприятие за сигурност

 детето спи 7 трика по какъв начин да научим детето да заспива единствено

Вашето неявяване или мисълта за страшилище, дебнещо под леглото, може да остави бебето ви с необятно отворени очи преди лягане. Улеснете прехода от сън към бодърстване – и успокойте страховете им – с утешителни предмети като плюшени животни, одеяла или даже непосредствен аквариум със златна рибка. Нека в стаята има друго наличие, което успокоява вашето дете.

5.Не бързай

Много родители избират да сложат детето си в леглото и да му кажат, че ще се върнат по-късно, с цел да го ревизират. Спазете обещанието си, само че изчакайте поредно по-дълги шпации от време. В идеалния случай те ще заспят през един от тези шпации.Започнете с интервал на изчакване от 5 до 10 минути. Ако се върнете след по-малко от 5 минути, евентуално ще са будни. Но в случай че чакате прекомерно дълго, детето може да стане обезпокоително и възбудено, което утежнява обстановката, споделя тя.

6.Бъди непрекъснат

Ако детето ви се вмъкне в леглото ви измежду нощ, придружете го назад в стаята му без доста взаимоотношение. Просто кажете: „ Трябва да останеш в леглото “. Важно е да бъдете твърдо в това да връщате детето си в леглото всякога, когато това се случи. Ако не вършиме това всякога, това учи детето ви да бъде по-упорито.

7.Наградете положителното държание

 детето спи 7 трика по какъв начин да научим детето да заспива единствено

Въпреки че е значимо да игнорирате нежеланото държание на детето, като рев, би трябвало също по този начин да възнаграждавате положителното държание. След лека нощ оставете вашето мъниче да избере обичаната си зърнена закуска или да избере тоалета си на идната заран. Това им оказва помощ да свържат държанието с премията.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР