Най-тежкият проблем в момента у нас е нападението върху собствеността,

...
Най-тежкият проблем в момента у нас е нападението върху собствеността,
Коментари Харесай

Костов: В България най-тежкият проблем е заграбването на собственост

Най-тежкият проблем сега у нас е нападението върху собствеността, заграбването на благосъстоятелност. Това сподели пред Нова телевизия някогашният министър председател Иван Костов.

"Започна от 2002 година и непрестанно е процедура в страната. Това е елиминиране на остарелия притежател и лишаване от него на неговите активи в интерес на други лице. В България става благодарение на прокуратурата, държавната машина. Това е недопустимо”, уточни той.

Според него това е централизация на благосъстоятелност в интерес на олигархичен кръг. Костов даде за образец военният цех „ Емко”. Според Костов до решение по проблема се е случило с помощта на служащите и тяхната опозиция.

Бившият министър председател сподели, че тъкмо поради такива образци страната към момента не е в Шенген и еврозоната. "Ако си мислят, че това не се вижда в Европа, доста се лъжат ", посочи някогашният министър-председател.

Костов прикани президента, Народното събрание и държавното управление да не трансформират в тежка борба разногласието за назначението на началник на антикорупционния орган.

Бившият министър председател разяснява и напрежението сред държавното управление и президента Румен Радев. „ Не знаем какво тъкмо става зад кадър в този спор сред институциите, виждаме единствено външната страна. Съдим за позициите им от медийните изяви на Борисов и Радев”, сподели Костов.

Според него, в случай че този спор не бъде преодолян преди председателството ни на Европейски Съюз, "ще потвърдим тезата на Кремъл, че България не е за Европейския съюз, а е част от съветския свят”.

По думите му и в обществото се втълпяват "гигантски неистини ", които по този начин могат да го травмират, че то да не допусне нищо друго за истина. Според него в този момент лъжата била, че Западът е агресор против Русия. "Това не е по този начин. Русия подържа войски на територията на Грузия, превзела е част от Молдова, има войски в източна Украйна, както и в Армения. Русия нарушава границите. Санкциите против тях са ответна мярка ", добави Костов.

Той даде за образец себе си като част от тази агитация, като напомни, че на обществото е било втълпено, че е притежател на половин България. "А аз един гвоздей не съм взел от приватизацията ", уточни някогашният министър председател.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР