Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ получи 27-годишният Ангел

...
Най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража“ получи 27-годишният Ангел
Коментари Харесай

Отцеубиецът Ангел счупил гръбначния стълб на баща си в Димитровград

Най-тежката мярка за неотклонение „ задържане под стража “ получи 27-годишният Ангел Георгиев, обвинен за убийството на 71-годишния си татко. Тя му бе наложена от арбитър Стратимир Димитров от Окръжен съд – Хасково през днешния ден, написа Haskovo.NET.

На 23 март 2023 година сред двамата мъже зародил битов скандал в дома им на бул. „ 3-ти март “ в Димитровград.

Според осведомени, те се скарали, защото синът желал пари от татко си Димитър. При спречкването младият мъж нанесъл побой на баща си, който същия ден бил настанен за лекуване в болница, където умрял на 26 март.

При разглеждане на мярката за неотклонение на Ангел стана ясно, че той е нанесъл удари по лицето и тялото на баща си. Възможният механизъм на увреждане е скачане с крайници върху тялото, което е довело до изкривяване на гръбначния дирек и последвала гибел.

Пред проверяващите декларирал, че не си спомня, макар че след нанесения побой е разказал на околните си и даже самичък отишъл в полицията.

Защитникът на обвинения – юрист Ангел Ангелов изиска клиентът му да бъде пуснат под домакински арест. Юристът показа медицински документи пред съда и изясни, че обвиненият е болен и изиска да се назначи съдебно-медицинска експертиза, която да откри дали здравословното му положение няма да се утежни в ареста.

Обвиняемият съобщи, че има инфектиране на половите органи и получавал мощни болки. Дори ходел за лекуване и проучвания в Германия, където живеела и 19-годишната му другарка.

В последна сметка арбитър Димитров отхвърли настояването на този стадий, защото реши, че от показаните медицински документи излиза наяве, че болестта не е животозастрашаващо.

Пред съда обвиненият Ангел се разплака няколко пъти. Заяви, че постоянно желал положително за фамилията си. Имал фантазии и желал да върви напред. Не бил неприятен човек и постоянно помагал на хората. „ Обичам татко си. Нямам такива планове “, сподели синът.

Прокурорът по делото Павел Жеков настоя обвиненият да бъде оставен в ареста. Изтъкна, че по делото има данни, че и преди Ангел е имал нападателно държание към татко си.

В последна сметка арбитър Димитров почете настояването му. Според магистрата, по делото липсват директни доказателства, че Ангел е умъртвил татко си, само че има задоволително косвени. Освен това реши, че има заплаха той да се укрие и извърши друго закононарушение.

Определението предстои на обжалване пред Пловдивския апелативен съд в 3-дневен период.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР