Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” е наложена на

...
Най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража” е наложена на
Коментари Харесай

Оставиха за постоянно в ареста обвинения за зверското убийство в Козлодуй

Най-тежката мярка за неотклонение „ Задържане под стража” е наложена на Юлиян Чеков от Козлодуй, който бе арестуван за убийството на 32-годишен Веселин от крайдунавския град, научи организация BulNews. Решението бе постановено от врачанския областен съд. Първоначално обвиненият бе арестуван за период от 72 часа, а настояването за непрекъснато оставяне в ареста направиха от държавното обвиняване във Враца.
Припомняме, че злокобното ликвидиране се разигра в нощта против неделя. Чеков идва на посетители на жертвата Веселин. В дома на умрелия поражда скандал, който минути по-късно прераства в нечовечен побой. Обвиняемият нанася няколко удара на съперника си. На сутринта жертвата е открита от инцидентни минувачи. Няколко часа по-късно той умира.
„ Не съм бил с него”. Това съобщи в правосъдната зала Юлиян Чеков и помоли магистратите да остане под домакински арест, защото има 5 деца. Според служебният бранител на обвиненият той не е правил опит да избяга макар осъщественото зверско действие. В правосъдна зала бранителят показа документи, посредством които излиза наяве, че Чеков работи в Англия и има закупен билет. Наблюдаващият прокурор Дилков обаче опонира на отбраната. Той бе безапелационен, че арестантът би трябвало да бъде с непрекъсната марка „ Задържане под стража”, а не под „ Домашен арест”, защото след случката с Ценко Чоков мярката е компрометирана.
Постановената мярка на Юлиян Чоков не е дефинитивна. Тя предстои на обжалване пред Софийския апелативен съд. Той е престъпно проявен и към този момент осъждан.
Направената аутопсия е открила, че нанесената рана с нож на крайници на умрелия Веселин е повърхностна и не е причина за гибелта му. Фаталният край е поради измръзване. Мъжът е лежал в безпомощно положение пред домът си 4 часа. Едва тогава негови съседи го намират и викат Спешния център.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР