Полицията задържа двама мъже, установени като извършители на кражба на

...
Полицията задържа двама мъже, установени като извършители на кражба на
Коментари Харесай

Апаши откраднаха кола, обраха магазини

Полицията задържа двама мъже, открити като причинители на кражба на лек автомобил в София. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. И двамата са престъпно проявени. Полицейските дейности са осъществени от взаимни екипи на Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР), Първо, Трето и Шесто Районно ръководство.

Работата по случая е почнала след сигнал, подаден на 25 юли в Първо районно управление (на МВР), от жена, която е съобщила, че автомобилът ѝ, паркиран на бул. „ Васил Левски “, е откраднат. Тя обяснила, че също така от чантата ѝ липсват портфейл и ключовете за колата.

В рамките на подхванатите оперативни дейности транспортното средство било намерено, открити и арестувани били и причинителите – двама мъже на 20 и 45 години. Справка в системата на Министерство на вътрешните работи посочила, че те имат голям брой регистрации – за обири, грабежи и владеене на опиати, а по-възрастният е и осъждан. Разследващите открили и тяхната съпричастност към други закононарушения, осъществени същата нощ.

Малко след кражбата на автомобила от бул. „ Васил Левски “ мъжете се насочили към площад „ Македония “, където направили обир от търговски обект. Те нападнали и заплашили продавачката, след което принудително лишили наличната сума пари, персонални документи, банкови карти, мобилен телефон и стекове с цигари. Малко по-късно те „ посетили “ и супермаркет на бул. „ Христо Ботев “, където отмъкнали от чанта  сумата от 1000 лева и 1000 евро, оповестиха от полицията.

При последвалия обиск в жилището, населявано от двамата, униформените чиновници разкрили пари и материални доказателства, свързани с незаконната им активност, както и саксии, засадени с марихуана, написа Българска телеграфна агенция.

Предстои отчет на материалите в Софийска районна прокуратура, показаха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР