Най-старите и най-дълголетните хора в света пият чай всекидневно, защото

...
Най-старите и най-дълголетните хора в света пият чай всекидневно, защото
Коментари Харесай

Вредно или полезно е пиенето на зелен чай всеки ден?

Най-старите и най-дълголетните хора в света пият чай ежедневно, тъй като той е много употребявана напитка. Хората обичат  го пият  сутринта, преди лягане или следобяд. Но в действителност ли е добър зеленият чай за вас и какво би се случило с тялото ни, в случай че ежедневно пием зелен чай?

Ще получите повече фитонутриенти
Натурално средство за хубост и млада кожа: Зеленият чай
Освен, че работи като антиоксидант, зеленият чай подмладява кожата, като подтиква регенерацията на клетките.  Със зелен чай звук...
Прочети повече
Зеленият е богат на хранителни субстанции, които другите питиета, изключително кафето не съдържат. В наличието си е богат на разнообразни фитохимикали и фитонутриенти. Фитонутриентите са постоянно срещан вид фитонутриенти, които създават избрани биологични действия, поддържайки здравето по друг метод. Те могат да повлияят удобно на нашето здраве с помощта на антиоксидантите, които понижат риска от развиване на разнообразни типове ракови болести.

Регулира метаболизма

Проучване, което се разгласява в Journal of Medical Research, демонстрира, че зеленият чай повлиява позитивно върху регулирането на процесите свързани с метоболизма, което също се свързва с управлението на кръвната захар и ръководството на тежестта. Това важи и за хората с диабет.

Намаляване на възпалението

Зеленият е прочут и със противовъзпалителните си свойства. Според изследването в International Journal of Molecular Science има обилни доказателства, че постоянния банкет на зеления чай има позитивни противовъзпалителни резултати. Изследователи откриват, че свойствата на зеления чай могат да въздействат и върху понижаване на възпаленията на алените кръвни телца. Те даже разкрили, че пациентите с лупус, приемащи зелен чай ежедневно в дълготрайност от дванайсет седмици, оповестяват за понижено инфектиране в телата си.
Кой е по-полезният чай – зелен или черен
Както черният, по този начин и зеленият чай имат своите изгоди за здравето и преимущества. Всеки дефинира съгласно личния си усет кой тип чай да...
Прочети повече
Силно диуретично деяние

Някои типове чай могат да ви накарат да уринирате по-често. Зеленият е тъкмо подобен, той има мощно диуретично деяние. Диуретиците съставляват хранителни субстанции, каращи нашето тяло да отделя сол и вода под форма на урина. Чайове с диуретични свойства се  препоръчват  често на хора с проблеми с бъбреци, диабет или проблеми със сърцето. Поради диуретичния резултат, най-добре е да избягвате  приема на зелен чай след четири следобяд.

Помага за нормализиране на тежестта

Много изследвания са направени за резултатите, влияещи позитивно върху нормализирането на тежестта, в случай че одобряваме зелен чай ежедневно. Според International Journal of Molecular Science, дванайсет седмично изследване на дами, пиещи  зелен чай всекидневно, демонстрира забележителното намаляне на непотребните мазнини в региона на талията и коремната област. Причината за това се дължи  най-вече на покачвания метаболизъм, който е резултатът от пиенето на зелен чай.

Не са открити съгласно изследванията нездравословни резултати от постоянния прием   на зелен чай над организма, само че е целесъобразно да не се пие повече от три чаши на ден. Добре е да се заобикаля пиенето на зелен чай в късните часове, заради своето богато наличие на кофеин, което може да навреди на съня ви и да заспите по-трудно.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР