Най-старата битка, за определяне на идентичност. Винаги това става с

...
Най-старата битка, за определяне на идентичност. Винаги това става с
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: Мултикулти не означава пълна хармония

" Най-старата борба, за установяване на еднаквост. Винаги това става с разграничителна линия, в съпротива: Ние сме българи, затова не сме сърби. Ако сме православни, значи не сме будисти. И по този начин от античен Египет насам, когато Мойсей се опълчи и затвори границите сред религиите, когато стана огромното разделяне. Има пропусквателност, осмоза сред културите, ние живеем дружно, одобряваме други традиции, почитаме други вери, от време на време взимаме нещо ново, забравяме нещо остаряло, по този начин върви светът ", съобщи програмният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.
" Обаче еднаквост има, народност също. Не може да си никой, да си без общественост и корени. И през днешния ден виждаме офанзивата против общото, против традициите и споделената памет. Плюене по фолклор, по вяра, по мъжа и дамата, които ги сменят с нов пол, дори с 30 нови, по обичаите и по нацията. Опит да се унищожат идентичностите на хората, да се сътвори някакъв нов свят, където никой не се разграничава от другия. Предполагам, че концепцията е да се отстранен основанията за спорове, които се пораждат от разликите. Но това не е мултикултурен свят, а еднокултурен, неопределен. Вероятно им се коства, че по този начин ще настъпи цялостна естетика. А цялостната естетика е гибел, единствено недоволният човек се развива, безконечното доволство е застой, статично положение.
Една химера, в основата си комунистическа. И също толкоз нездравословна и рискова. Светло бъдеще, в името на което би трябвало да унищожим всичко настоящо.
Мерси, това го минахме, не е кой знае какво ", съобщи той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР