Най-скъпият пазар на жилища в Канада е готов за своето

...
Най-скъпият пазар на жилища в Канада е готов за своето
Коментари Харесай

Най-скъпият пазар на жилища в Канада става още по-скъп

Най-скъпият пазар на жилища в Канада е подготвен за своето дълго чакано възобновяване след цели три години застоялост, написа Bloomberg.

Според прогноза на брокерската компания Royal LePage през 2021 година цените на парцелите във Ванкувър - където междинният дом коства малко над 1 милион канадски $, или към 783 000 щатски $ - ще набъбнат с цели 9%.

А това ще бъде внезапен отскок след три години, през които цените на жилищата в града се покачиха едвам с 0,5%, откакто напъните на локалното държавно управление за ограничение на разноските за жилища дадоха резултат, демонстрират данни на Канадската асоциация за недвижими парцели.
 Имот за $48 милиона: Продават имение във Ванкувър за рекордна сума
Имот за $48 милиона: Продават имение във Ванкувър за рекордна сума

Офертата е извънредно висока

Цените във Ванкувър ще се покачат доста през 2021 година, тъй като хората, които купуват жилище за първи път, ще се опитат да навлязат по-агресивно на пазара и търсенето на жилища ще надвиши предлаганото, разяснява президент на Royal LePage Фил Сопер.

" Имаме работа с отсрочено търсене не с няколко седмици във Ванкувър, ние имаме работа с три години отсрочено търсене ", добавя той.

Пандемията на Covid-19 подхрани същинско рали при цените на жилищата в Канада поради ниските лихвени проценти и манията да се търси повече пространство. Осигуреното предложение на налични парцели също оказа помощ за повишението на цените, като наклонността се чака да продължи и през идната година.

На национално равнище упованията са цените на жилищата да набъбнат с 5,5% през идната година, като множеството от най-големите градове в Канада ще изпреварят този ритъм на напредък.
 Местата по света, където е най-скъпо да се живее
Местата по света, където е най-скъпо да се живее

Класацията за 2018-а
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР