Най-скъпите и вкусни сладоледи в света. Сладоледът несъмнено е един

...
Най-скъпите и вкусни сладоледи в света. Сладоледът несъмнено е един
Коментари Харесай

Най-скъпите и вкусни сладоледи в света

Най-скъпите и вкусни сладоледи в света . Сладоледът безспорно е един от най-популярните и обичани десерти. Но има някои типове сладолед, които могат да бъдат част от менюто единствено на най-богатите хора на планетата.

Това са 7-те най-скъпи сладоледа в света:

Черният елмаз

 сладолед

Предлагат го в Scoopi Café в Дубай. Били са нужни 5 седмици, с цел да се откри подобаващата композиция от съставки и усети. В него има черни трюфели и шафран.

Покрит е със златно листо. Сервира се в чаша Versace, която остава за Вас, дружно с лъжичката.

Цената на този тип сладолед е $817.

Maubussin Mega Sundae

Ресторант Bagatelle в Ню Йорк предлага сладолед на стойност 1000 $ . Представлява примес от шоколадови топки, ванилов сладолед, бита сметана и макарони.  Изглежда, че в това няма нищо извънредно.  Е, като се изключи няколко допълнения – сорбе, направено от шампанско Dom Perignon Rose, шоколадови трюфели, шоколадов сос с водка и ядливи златни листа. Сладоледът се сервира в огромна чаша мартини. Ако съумеете да го изядете целия, ще получите подарък – пръстен за 590 $ от бижутерска къща Mauboussin.

Необикновена мечка

Сладоледът е затрупан с черупка от бял шоколад, която е ръчно изрисувана с цветно какаово масло.  Той седи върху 3 грама черен трюфел, разбъркан с висок клас 64% черен шоколад Manjari и какаови зърна Valrhona Gold. Обвивката на черупката е с шампанско от хибискус, с цитрусови меренги и е в допълнение украсена с деликатни пеперуди от фондан. Поставени са златни и сребърни листа. 

Цената му е 1, 500 $.

Strawberries Arnaud

За това наслаждение ще би трябвало да пътувате до Луизина. Съдържа ванилов сладолед, ягоди, вино, подправки, мента и порто. Десертът коства 1.4 млн. $. Цената се оправдава и от пръстен с огромен елмаз, който върви към десерта. Докато хапвате десерта, особено за Вас свири джаз оркестър.

Frozen Haute Chocolate

Именно този сладолед държи върха на Гинес за най-скъп сладолед през 2007 година. Сервира се в нюйоркския ресторант Serendipity III, а за изработката на лакомството са нужни 28 кокосови ореха, в това число най-скъпите типове в света. Сладоледът е затрупан с пет грама 24 каратово ядливо злато и трюфел La Madeline au, който коства цели 250 $ Но изненадите не свършват дотук.   Десертът се сервира в швейцарска златна чаша, украсена с бели диаманти. Л ъжицата е златна и е украсена с бели и кафяви диаманти. 

Цената е 25, 000 $.

Absurdity Sundae

Предлага се от компания Three Twins Ice Cream.

Това в действителност е пътешестване със сладолед. В цената влиза самолетен билет до Танзания. Отсядате в 5-звезден хотел, след което се отправяте с гид към връх Килиманджаро.

Сладоледът се подготвя пред вас, като се употребява лед от самия връх. 

Three Twins Ice Cream Sundae

Това е известният американски десерт banaan split, само че в по-луксозен вид. Banana split е разрязан на две банан, с няколко топки сладолед по средата и залят със сироп. Сиропът тук е от скъпи десертни виновност. Заедно с десерта върви осъществяване на цигулар, който свири до Вас, до момента в който си похапвате.

Цената му е 3,333.33 $.

 

# Най-скъпите и вкусни сладоледи в света

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР