Най-силният тенисист в историята на България се пошегува, че е

...
Най-силният тенисист в историята на България се пошегува, че е
Коментари Харесай

Григор Димитров спечелил бързо, защото чул, че времето ще се разваля

Най-силният тенисист в историята на България се пошегува, че е спечелил толкоз бързо първия си мач на „ Ролан Гарос “ против Маркос Гирон, тъй като се страхувал времето да не се скапе.

„ Чух, че времето можело да стане неприятно... (усмихва се). Това несъмнено е мечтаното начало за мен. Няма доста за описване. Играх с него предходната година, на същия корт,  по същото време, същия ден. Имах горчиви мемоари от предходната среща и се веселя, че в този момент всичко се разви добре “, съобщи Димитров на конференцията след дуела в Париж. През 2021-а той се отхвърли поради травма против Гирон в мач от първия кръг на шампионата от Големия шлем.

„ Тялото и мозъкът ми се усещаха добре, желаех да остана в мача, като се любувах на всяка точка. Бях подготвен за този неделен мач “, сподели още Григор.

Той отговори и на въпрос кои са най-големите провокации за него при играта на алените кортове на „ Ролан Гарос “.

„ Много непредвидима настилка, това мога да кажа. В мач три от пет сета всичко може да се случи. Наблягам на подготовка си, пробвам се да се съсредоточа върху нещата, които мога да управлявам и мога да върша. Това е най-важното за мен “, добави Димитров.

Той беше запитан и каква е разликата сред 31-годишния Григор и 21-годишния.

„ Не знам, не е толкоз огромна разликата, почтено казано, стига тялото да се държи
добре. Мисля че в този момент имам повече познания и опит. Обмислям от ден на ден нещата, които ме заобикалят през тези 13 години в Тура. Смятам, че съм станал по-толерантен. Не знам, в действителност желая да открия или преоткрия себе си повече от всичко друго.

Разбира се, самият спорт ми оказа помощ доста. Мисля, че моето фамилията, моят екип, всички, които са били към мен те са забелязали разлика, даже в някои моменти те загатнаха това и аз в действителност го правя оценка “, изясни българинът, която навърши 31 на 16 май.

Във втория кръг на „ Ролан Гарос “ в сряда Гришо ще играе против хърватина Борна Чорич.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР