Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров ще изиграе тази

...
Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров ще изиграе тази
Коментари Харесай

Григор Димитров за трети пореден ден на корта в Мадрид

Най-силният български тенисист в историята Григор Димитров ще изиграе довечера мача си от втория кръг на Мастърс 1000 шампионата на клей в Мадрид против аржентинеца Диего Шварцман. Димитров ще играе за трети следващ ден.

Срещата от 1/16-финалите на шампионата е четвърта в програмата на втория по величина корт в комплекса " Каха Махика " - " Аранча Санчес ", където играта стартира в 13:00 часа българско време с дуела Даниел Еванс - Роберто Баутиста Агут. След това предстоят две срещи от женската скица на конкуренцията (Екатерина Александрова - Аманда Анисимова и Джил Тайхман - Анхелина Калинина), което значи, че Димитров и Шварцман евентуално ще излязат на корта не преди 18:00 часа.

Това ще бъде четвърти мач сред българския тенисист и 13-ия подложен в схемата Шварцман, като Гришо води с 2-1 победи, само че аржентинецът е спечелил единствената им среща на клей на финала в Истанбул през 2016. Последната им среща беше през 2017 година в първия кръг на Уимбълдън, когато Григор завоюва в три сета - 7:6, 6:2, 6:2.

Победителят от мача през днешния ден ще срещне номер 4 в схемата Стефанос Циципас или французина Люка Пуи на осминафиналите. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР