Най-силните 5 футболни първенства в Европа бележат увеличение в приходите

...
Най-силните 5 футболни първенства в Европа бележат увеличение в приходите
Коментари Харесай

Топ първенствата на Стария континент с рекордни приходи

Най-силните 5 футболни шампионати в Европа бележат нарастване в приходите с 9%, демонстрира отчетът на " Делойт " за финансовата 2016-2017 година Постъпленията на Висшата лига, Ла Лига, Бундеслигата, Серия " А " и Лига 1 възлизат на близо 15 милиарда евро.

За този интервал европейският футбол има 25,5 милиарда евро доходи.

Очаквано водач е британската Висша лига, която е спечелила към 5,3 милиарда евро. На второ място е испанската Ла Лига.

Английският шампионат за пръв път минава границата от 5 милиарда, поставяйки връх. Разликата сред испанското състезание и това на Германия пък е малко над 100 млн. евро.

Предимството на Висшата лига идва от телевизионните права на Острова. За 2016-2017 те са над 3,2 милиарда евро. Сумата занапред ще пораства поради по-добрите условия по договорите със Sky Sports, BT Sport и Amazon, излъчващи мачовете.

Серия " А " е с доходи от над 2 милиарда евро, а френската Лига 1 - с 1,65 милиарда евро.

Тенденциията е приходите и на петте водещи шампионати да се усилват. В последните два финансови интервала Висшата лига е спечелила с 900 млн. евро повече, а прогнозите са през 2018/2019 да възлизат на над 5,5 милиарда евро.

Само преди 10 години повече от половината елитни тимове в Англия отчитаха загуби, до момента в който в този момент всички във Висшата лига са на облага.

В същото време с най-висока междинна посещаемост на срещите е немската Бундеслига - приблизително 40 хиляди фенове, при 36 хиляди за Висшата лига, 27 хиляди за Ла Лига.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР