Най-силната антикризисна мярка на правителството на Кирил Петков са железните

...
Най-силната антикризисна мярка на правителството на Кирил Петков са железните
Коментари Харесай

ГЕРБ попиля Киро и компания: Най-силната ви антикризисна мярка са решетките на парламента!

Най-силната антикризисна мярка на държавното управление на Кирил Петков са стоманените порти в Народното събрание. Нас щяха да ни поставят зад решетките, а в този момент всички сме зад решетките. Това сподели зам. ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ Тома Биков пред Би Ти Ви. Според него постройката е монумент на културата и този акт е жестоко тъпчене на законите, за който ще бъдат сезирани способените органи, с цел да се разбере и кой е разпоредил това безсрамие.

За антикризисните ограничения на властта Биков сподели още, че когато цените тръгнат нагоре, пожарът към този момент е неовладяем. Не е правилно, че хлябът ще поевтинее с 20 %. Той даже може изобщо да не поевтинее. Когато се смъкват налози, това се прави за бизнеса, а не за хората, за крайните консуматори, изясни Биков. Същото било и с понижената цена за парното. Цяла България в този момент щяла да заплаща цената за 400 000 консуматори в София и още 100 000 в страната.

,,Ние сме в ценови потрес от 8-9 месеца, а държавното управление се събра да обмисля антикризисните ограничения на 17 май. Трябваше да има анонс, че ще има всеобщ митинг на най-различни сектори, с цел да могат да седнат и да стартират да мислят за тях“, разяснява Биков.

По думите на Биков дотук няма нито една прогноза на финансовия министър Асен Василев, която да се е сбъднала, визирайки прогнозата за инфлацията в страната.

,,Такъв вид държание води единствено до неустановеност и до липса на каквато и да било предвидимост“, добави Биков.

Той съобщи още, че цените са скочили поради високата цена на тока.

,,Ние предложихме едно доста просто решение. Свръхпечалбите да отидат за обезщетения на бизнеса, което да спре растежа на всички останали цени. Първо два месеца бавеха това решение, по-късно го отхвърлиха и най-после започнаха едни частични обезщетения, само че към този момент в миг, в който цените към този момент бяха скочили“, изясни Тома Биков.

Биков изясни още, че митингите в страната не са проведени от ГЕРБ, както твърди Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. Ако беше по този начин, Тошко Йорданов щеше да го усети доста по-мощно, сподели Биков.

Според него държавното управление ръководи и жинее в свят на параноя.За 6 месеца нищо не са създали. Сега берем плодовете на инфлацията, заложена от Кирил Петков и Асен василев от времето, когато бяха министри в служебните кабинети. След 7-8 месеца чак ще усетим резултатите от войната, счита Биков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР