Най-рязко повишение има при заплатите на лекари и медицински персонал.

...
Най-рязко повишение има при заплатите на лекари и медицински персонал.
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Пускаме електронната рецепта на 18 декември

" Най-рязко покачване има при заплатите на лекари и медицински личен състав. 36 администрации са получи нарастване още от тази година - всички те са чиновници на първа линия и са измежду хората, не стоят на бюра и гишета ".

Това съобщи в студиото на " Референдум " по Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев.

По думите му, има сериозен проблем освен с медиците на първа линия, само че и в службите РЗИ, обществените служащи, сходна е обстановката с учителите.

Целта на страната е тази помощ, тази мярка да стигне до оптимален брой хора и да бъде добре таргетирана, посочи Томислав Дончев по отношение на повишението на заплатите.

719 електронни посоки за PCR тест са пуснати за първия ден от старта на новата система, заяви още вицепремиерът.

Най-голямото предизвикателство е включването на общопрактикуващите лекари. На 18 декември чакаме да започва и електронната рецепта. Срещаме компликации със свикването на личния състав, това не са айти експерти, посочи Дончев.

Той изясни, че по всички ограничения претендентите може да подадат документи по електронен път и макар подозренията, това е доста по-сигурно от физическия развой, защото електронно подадените документи няма по какъв начин да се фалшифицират, за разлика от хартиените.

Няма да има мораториум за заемите - позицията на ЕЦБ е, че с сходни ограничения би трябвало да бъдем деликатни, посочи още Дончев.

Вицепремиерът изясни, че се създава нова мярка взаимно с Национална агенция за приходите по отношение на разплащанията с компаниите, с цел да може да се употребява цялата база в Приходната организация.

Трябва да си създадем ясна преценка за целите, за това би трябвало да бъдем гъвкави. Няма явен консенсус по кое време ще свърши пандемията - намираме се в непозната, несигурна среда, акцентира още вицепремиерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР