Най-рисково, включително и по празниците, е пазаруването от търговци, които

...
Най-рисково, включително и по празниците, е пазаруването от търговци, които
Коментари Харесай

Потребителите да се пазят от новопоявили се онлайн търговци, предупреди регулаторът

Най-рисково, в това число и по празниците, е извършването на покупки от търговци, които се появяват за малко в интернет пространството, предизвести ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, представен от пресцентъра на регулатора.

" От края на ноември до Нова година е най-активният интервал на извършване на покупки и рисковете за потребителите са по-големи. Има възвишеност, еуфория и по-лесно могат да бъдат излъгани от недобросъвестни търговци. Потребителите да бъдат подозрителни в положителния смисъл на думата, изключително когато виждат нови онлайн магазини. По никакъв метод не желая да кажа, че не би трябвало да пораждат такива. Но обръщаме внимание, че е елементарно и бързо да ревизирате, в случай че се съмнявате, че може да има проблем ", сподели Маргаритов и препоръчапотребителите да имат поради отзивите на други клиенти, само че да не им се доверяват категорично.
С идни законодателни промени на европейско равнище скоро КЗП ще има опция да смъква наличие от електронни магазини на неточни търговци. Това са постановки от правилник, утвърден преди две седмици отЕвропейския парламент, който до две години страните - членки би трябвало да одобряват. Сега КЗП ще има опция при определяне на административно нарушаване или нелоялна комерсиална процедура да блокира наличието доотстраняване на несъответствията. На този стадий това този резултат се реализира във взаимоотношение с ГДБОП, разясни шефът на регулатора.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР