Най-после. Дълго преди Шекспир да напише Всичко е добре, когато

...
Най-после. Дълго преди Шекспир да напише Всичко е добре, когато
Коментари Харесай

Президентът Радев: Интерконекторът вече променя решително енергийната карта на Европа

Най-после. Дълго преди Шекспир да напише " Всичко е добре, когато приключва добре ", българите разбираха какъв брой е положително това изкаване. Сигурен съм, че днешното събитие не е единствено една гала за откриването на Интерконектора. Това зави президентът по време на церемонията за разкриване на газовата връзка сред България Гърция. 

Вече има физическо измерение. Отдавна чакахме този Интерконектор. Не беше елементарно да го реализираме, няколко държавни управления бяха съществено ангажирани с този план. Сега е моментът да изразя своята благодарност към екипа на ИГБ. Трябва да осъзнаем какъв брой е значимо да повишим капацитета на нашите страни. Интерконекторът беше построен като ново потомство газапровод и вече трансформира уверено енергийната карта на Европа. Имаме реален газов поток от Азербайджан, означи Радев. 

Ние в действителност ще получим действителна диверсификация. Това не е просто инфраструктурен план, а знак на увеличаващия се капацитет на нашия район. България разраства потенциала на газохранилището си в Чирен, с цел да подкрепи нашите съседи за по-добър баланс, сподели още президентът. 

Благодаря на всички министър председатели и президенти, тъй като демонстрираме убеденост и взаимен отговор на нарушените доставки на газ и растящите цени. Войната в Украйна промени съществено и бързо метода ни на мислене, чувството ни какво е съседство, взаимност. Веднага след спирането на доставките на съветски газ за България трябваше да реагираме на тази рецесия. Ценим поддръжката на нашите съседи, които ни осигуриха достъп до техните доставки. Днес ключът за триумфа е в взаимни планове, съгласуваност и интеграция във всички измерения, добави президентът Радев. 

Следващите стъпки са за българската ядрена електроцентрала. Новите мощности да бъдат подкрепени. Имаме дълги години опериране на нашата АЕЦ. Кризата ни кара да бъдем дружно, уточни още Радев в изявлението си. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР